Categorie: Natuurlijke huismiddeltjes

Je hebt vast al eens gehoord dat appelazijn een goed middel is om af te vallen. Maar er zijn nog veel meer toepassingen voor appelazijn. Het is een natuurlijk middel dat ontstaat wanneer er een bepaald proces plaats vindt in het sap van appels. Het moet dan gaan gisten waardoor de suikers worden omgezet in alcohol. Appelazijn is al een oud middel en werd veel gebruikt omdat het tegen veel kwaaltjes kan helpen of kan voorkomen.

Read More »

Het is voorjaar, al zou je dat qua temperatuur niet zeggen. Maar juist dan, wanneer de temperatuur lekker stijgt worden de verkenners uit het mierennest op pad gestuurd om voedsel te lokaliseren. Eenmaal een rendabele voedselbron gevonden lokken ze hun collega’s naar die plek door een reukspoor achter te laten. Die voedselbron kan een composthoop zijn, de luizen op je rozen of in je appelboom. Maar net zo goed jouw voorraadkast of je afvalemmer in huis.

Read More »

Koud, snotneus, verkouden, rillingen, griep; allemaal bijkomstigheden die bij de winter horen en waar je niet echt op zit te wachten. Vooral die vervelende griep die elk jaar terugkomt en je je maar moeilijk tegen kunt weren. En als het er eenmaal is, is ‘uitzieken’ de beste remedie. En bij dat uitzieken kun je wel wat steun gebruiken. Daarom heb ik een paar tips voor een beetje verlichting tijdens die vervelende griep.

 

Read More »

Veel vrouwen krijgen vlak voor en tijdens de menstruatie klachten. Er zijn ook vrouwen die echt heel veel last hebben van hun menstruatie en er echt ziek van zijn. Ik was er ook eentje van. Tien jaar lang waren mijn bloedingen zo heftig dat ik dagelijks ijzer tabletten moest slikken om mijn bloedwaarden op peil te houden. Elke maand was ik een week lang zo ziek dat ik niet meer kon functioneren. Van alles is er geprobeerd,

Read More »