Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Volgens het huishoudschema gaan we deze week de kerstspullen opruimen en tenzij ik me er niet eerder aan irriteer, blijven de kerstspullen ook meestal staan tot en met 6 januari – Drie Koningen. Maar daarna is het ook echt gedaan, klaar! En wat is je huis dan weer lekker leeg én schoon meestal. Maar het kan ook écht als een leeg huis aanvoelen, alle gezelligheid weg. Geen kleurtjes meer, geen lichtjes meer in deze nog steeds donkere dagen. Maar daar weet ik wel wat op.

 

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Ik haal wat voorjaar in huis

Met bloemen als ranonkels, seringen en blauwe druifjes creëer je in een handomdraai een fijne voorjaarssfeer in huis. En wil je het nieuwe jaar eens trendy beginnen? Volg dan kleur- en geurtrends van 2017. Want ook het parfum van voorjaarsbloemen maakt van de winter één groot lentefeest!

 

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Mix van voorjaarsbloemen o.a. hyacint, ranonkel, blauw druifje, anemoon, sering, allium en Nerine

 

Voorjaar in de winter

In de winter voeren vooral hyacinten, blauwe druifjes, narcissen en andere voorjaarsbloemen de boventoon bij de bloemist. Doordat ze in kassen gekweekt worden, krijgen ze toch voldoende warmte om te groeien en te bloeien. Terwijl het buiten nog flink koud kan zijn, worden ze geoogst en via de veilingen naar de bloemist gebracht. Vanaf begin januari zijn er volop verschillende voorjaarsbloemen verkrijgbaar en dat worden er in februari, maart en april alleen maar meer!

 

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Ranonkel

 

Wil je met de trend mee doen?

Eén van de belangrijkste trendkleuren van 2017 is blauw. Een sterke, krachtige kleur in diverse tinten die harmonie en optimisme uitstraalt. Blauwe bloemen die hier perfect bij aansluiten zijn het blauwe druifje, anemoon en hyacint. Altijd mooi is een mix van verschillende witte bloemen als ranonkels, seringen en witte druifjes. In combinatie met een taupekleurige vaasje creëer je een eigentijdse uitstraling.

 

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Mix van voorjaarsbloemen o.a. ranonkel, bloesem, blauw druifje (wit) en narcis

 

Ben je niet zo’n trendvolger?

Maak dan je eigen combinaties want het kleurenpalet van seizoensbloemen is oneindig: van geel tot groen en van rood tot paars.

Ook geuren zijn een trend

Voorjaarsbloemen verspreiden een heerlijke geur in huis. De één doet dat sterker dan de ander. Laat je bij de bloemkeuze dan ook eens verleiden door de geurtrends van 2017.

Het instituut SmartNose benoemt onder meer ‘Robust Renaissance’ als een belangrijke trend. Kenmerkend zijn eenvoudige, maar krachtige bloemengeuren zoals die van sering, hyacint en lelietje-van-dalen. Een andere geurtrend is ‘Organic Fresh’ met oorspronkelijke natuurgeuren zoals die van bloesem en witte houtsoorten.

 

Wat doe je met een leeg huis zonder kerstspullen?

Diverse bloesemtakken o.a. forsythia en Magnolia

 

Welke geur is jouw favoriet?

Ontdek dat bij de bloemist. Laat vanaf begin februari weten welke geur jij het lekkerst vindt. Kwekers van seizoensbloemen zijn op zoek naar de favoriete voorjaarsgeur van Nederland.

Kijk vanaf eind januari op de Facebookpagina van ‘365 dagen bloemen’ en doe mee! Elke deelnemer maakt kans op een prachtig voorjaarsboeket.

Wat doe jij met een leeg huis als de kerstspullen weg zijn?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

1 reactie

  1. Hele leuke bloemen zo. Ik vond het huis inderdaad erg kaal nadat ik vrijdag de boom opgeruimd had!

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?