Categorie: Wonen & Leven

Er zijn een paar dingen dat een nieuw huis altijd moet hebben voor mij. Eén daarvan is een schoorsteenmantel, of iets wat daarop lijkt. Dit huis hád er een, maar we hebben het afgebroken wegens de enorme ruimte die het innam. Ik heb een nieuwe nep-mantel op een andere plaats gemaakt. Hoewel het ‘t net niet helemaal is, kan ik ermee doen waar het voor bedoeld is: Decoreren!

Het is de eye-catcher als je binnenkomt bij ons,

Read More »

 

Wist je dat …

 

 • Ik van verse bloemen in huis houd
 • Ik meestal chrysanten koop
 • Ik dat doe omdat ze zo lekker lang op de vaas staan
 • Mijn huisgenoten ze oubollig vinden
 • In België de chrysant wordt gebruikt voor uitvaarten en kerkhoven
 • In China de chrysant het symbool van geluk is
 • In Japan de chrysant het nationale symbool is
 • Daar zelfs een ridderorde is die naar de bloem is vernoemd
 • De naam chrysant uit het Grieks komt en verwijst naar de eerste,

Read More »

Het komt overal om je oren vliegen; besparen, besparen, besparen! En ik ben er dol op! Zo nam ik een aantal maanden geleden onze energienota maar weer eens onder de loep. We betalen (bijna) geen stroom, doordat we het amper gebruiken en zonnepanelen het verbruik ruimschoots compenseren. Gas daarentegen wordt helaas nog veel te veel gebruikt in ons huishouden. En we hebben op dit moment niet de middelen om hier iets aan te veranderen. Dus ging ik op zoek naar een goedkopere leverancier.

Read More »

Je hebt vast al eens gehoord dat appelazijn een goed middel is om af te vallen. Maar er zijn nog veel meer toepassingen voor appelazijn. Het is een natuurlijk middel dat ontstaat wanneer er een bepaald proces plaats vindt in het sap van appels. Het moet dan gaan gisten waardoor de suikers worden omgezet in alcohol. Appelazijn is al een oud middel en werd veel gebruikt omdat het tegen veel kwaaltjes kan helpen of kan voorkomen.

Read More »

Het is voorjaar, al zou je dat qua temperatuur niet zeggen. Maar juist dan, wanneer de temperatuur lekker stijgt worden de verkenners uit het mierennest op pad gestuurd om voedsel te lokaliseren. Eenmaal een rendabele voedselbron gevonden lokken ze hun collega’s naar die plek door een reukspoor achter te laten. Die voedselbron kan een composthoop zijn, de luizen op je rozen of in je appelboom. Maar net zo goed jouw voorraadkast of je afvalemmer in huis.

Read More »

Het mooie weer is gekomen, de voorjaarsschoonmaak is in menig huis in volle gang en de schuur of garage kan zo langzamerhand ook wel een opruimbeurt gebruiken. Je kunt er huizenhoog tegenop zien om die bende op te ruimen, maar het geeft zo’n heerlijk voldaan gevoel als het klaar is. Bovendien weet je meteen weer waar alles ook alweer stond en wat je allemaal bezit. En ben je er weer voor een halfjaar vanaf.

Read More »

Het verwarmen van ons huis is de grootste uitgave op onze energierekening. En ondanks dat we inmiddels zonnepanelen hebben laten installeren blijft het de grootste kostenpost. Duurzaam huishouden stopt natuurlijk niet bij eco wc-papier, gerecycelde vuilniszakken of zelfgemaakte schoonmaakmiddelen. Een huishouden bestaat immers uit meer dan alleen het schoonmaken. Daarom heb ik onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van verschillende verwarmingen van een huis en wat de beste manier is om je huis duurzaam te verwarmen.

Read More »

Deze week las ik dat de Woonbond het nieuwe kabinet oproept om de huren met 10 procent te verlagen. Volgens de organisatie is het besteedbaar inkomen van huurders de afgelopen jaren gedaald, maar zijn de huurprijzen fors gestegen. De huren moeten omlaag om te zorgen dat ze betaalbaar blijven. Er worden absurd hoge bedragen aan huur gevraagd tegenwoordig doordat er een schaarste heerst op de sociale woningmarkt. Maar hierdoor komen deze mensen financieel in de problemen.

Read More »

Wij gooien veel te veel etenswaren weg omdat we het niet goed bewaren. Zonde, verkwisting en zeker niet duurzaam. Tijd om eens te kijken naar waar dit anders kan. Door bijvoorbeeld wel goed te bewaren. Ik wil je vertellen hoe ik het doe.

Praktische tips om duurzaam te bewaren
Bewaartips voor je koelkast

 • Praktische tips om duurzaam te bewarenZet je koelkast op 4 ºC. Dat is stand 3 als je 5 standen hebt en stand 6 bij 10 standen.
 • Ik heb een vaste indeling in de koelkast zodat iedereen binnen mijn huishouden weet waar iets staat.

Read More »

Koud, snotneus, verkouden, rillingen, griep; allemaal bijkomstigheden die bij de winter horen en waar je niet echt op zit te wachten. Vooral die vervelende griep die elk jaar terugkomt en je je maar moeilijk tegen kunt weren. En als het er eenmaal is, is ‘uitzieken’ de beste remedie. En bij dat uitzieken kun je wel wat steun gebruiken. Daarom heb ik een paar tips voor een beetje verlichting tijdens die vervelende griep.

 

Read More »

Je kledingkast kan af en toe een bende zijn. Overvol, niet netjes en veel te weinig ruimte. Voor dat laatste probleem heb ik een aantal tips voor meer ruimte in je kledingkast.

 

9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast (1)

 

 

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenKarwei
Gebruik de juiste hangers

Om je kleding netjes te houden moet je de juiste hangers gebruiken; hangers met gewatteerde uiteinden voor delicate kleding en stevige,

Read More »

Volgens het huishoudschema gaan we deze week de kerstspullen opruimen en tenzij ik me er niet eerder aan irriteer, blijven de kerstspullen ook meestal staan tot en met 6 januari – Drie Koningen. Maar daarna is het ook echt gedaan, klaar! En wat is je huis dan weer lekker leeg én schoon meestal. Maar het kan ook écht als een leeg huis aanvoelen, alle gezelligheid weg. Geen kleurtjes meer, geen lichtjes meer in deze nog steeds donkere dagen.

Read More »