10 tutorials van diy tulpen

Nationale Tulpendag: 10 tutorials om tulpen te maken

Nationale Tulpendag: 10 tutorials om tulpen te maken

Vandaag is het Nationale Tulpendag.
Wisten jullie dat?

Je staat soms versteld waar men overal een speciale dag voor heeft bedacht. Maar deze kan ik wel waarderen. De tulp is immers een statussymbool voor ons Nederland.

[bctt tweet=”Vandaag is het Nationale Tulpendag. Hoe vier jij het?”]

Om als rechtgeaarde Nederlander toch nog een beetje aan deze dag te doen heb ik een aantal mooie, maar ook makkelijke zelfmaak-ideeën bij elkaar gesprokkeld.

10 tulp-ideeën om zelf te maken, of samen met je kinderen

Te beginnen met een simpel, maar heel mooi, papieren hanger in de vorm van een tulp. In een foto tutorial laat Anna Svenning zien hoe ze deze vormpjes in elkaar naait.
tulpendag
Voor dit idee verzamel je wat lege danoontje bakjes, volgt de aanwijzingen van Ania et voila, je hebt een prachtige bos tulpen.
tulpen
Het idee van Anela is meer mijn ding en niet echt geschikt om samen met de kinderen te maken, maar zeker de moeite waard. In de tutorial laat ze stap voor stap zien hoe je deze stoffen tulpen naait.
tulpen
Sja, en dit is ook een uitgelezen idee voor mezelf en andere haaksters. Yvonne Groen haakt potjes om waar later een waxinelichtje in komt in een mooi tulpenpatroon.
tulpen
Nog een papieren versie, maar dan in de vorm van een guirlande. De beschrijving van de Freizeitangel is in het Duits, maar aan de hand van de afbeeldingen is deze uitleg goed te volgen.
tulpen
Met het idee van Creative Ideas heb je echt een unieke bos bloemen op tafel staan.
tulpen
Oja, en dit is echt heel leuk. Ken je het nog, die waaiers die iedereen in de jaren ’80 vouwde om voor het raam te zetten? Krokotak blaast deze oude trend weer nieuw leven in door de waaier te versieren met tulpen.
tulpen
Echt een leuk idee voor de allerkleinsten. Met alleen een vork en verf laat je ze de prachtigste schilderijen maken. Kids Playbox maakt van je kind een kunstenaar.
tulpen
En heb je zelf ambities om een echte kunstenaar te worden dan kun je hiermee beginnen om je talent te testen. Pamela leert je tulpen schilderen.
tulpen
Last, but zeker niet least, haal je natuurlijk alleen maar het échte voorjaar in huis met échte tulpen. Ik weet niet of de gekleurde snoepjes nu al te koop zijn, want die worden meestal voor Palmpasen gebruikt. Maar dit idee van Laura Trevey is zeker de moeite waard.
tulpen

 

Voorjaar in je huis

Ik hoop dat je interessante tips voorbij hebt zien komen om het voorjaar nu al in huis te halen. De Nationale Tulpendag is daar een leuke gelegenheid voor.

Succes! Laat je me weten of het is gelukt 🙂

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?