Categorie: Lezen

Aanstaande zaterdag is het weer zover; de Goedheiligman stapt in zijn boot vanaf het zonnige Spanje om in Nederland de kinderen tijdens Pakjesavond te bezoeken. Maar ook van te voren komt hij af en toe voorbij om ze midden in de nacht de schoenen te vullen. Deze zogenaamde schoencadeautjes moeten wel een aardigheidje blijven.

Een boek als schoencadeau

Eind 2016 maakte ik een december doeboek als schoencadeau. Een e-boek waarin knutsels,

Read More »

Ik werd gevraagd het nieuwste boek van kinderboekenschrijver Carrie Slee – Laatste Vlog – te reviewen. Een boek met een zeer eigentijds onderwerp. Het is een boek voor jongeren en juist om die redenen heb ik het mijn dochter van achttien laten lezen. Het was een herkenbaar onderwerp en een makkelijk te lezen boek, dat zij in één avond uitlas. Ze vond, na het lezen, dat het boek meer geschikt was voor tieners. Hieronder lees je haar review.

Read More »

Ik kan me de gekte tijdens het uitkomen van het Harry Potter boek in 2007 nog goed herinneren. Maar ik had niet de indruk dat het bij dit achtste boek ook het geval was. Toch laten de doorgewinterde fans het boek niet aan zich voorbij gaan. Tientallen winkels organiseerden het afgelopen weekend, een half jaar nadat de Engelse editie uitkwam, verschillende evenementen tijdens de uitgave van de Nederlandse versie van Harry Potter en het vervloekte kind,

Read More »

Ergens in de tachtiger jaren was ik een puber met grote idealen. Ik was rebels, hield van kleding die dat uitstraalden en van Cindy Lauper, Madonna en Prince. De laatste was mijn allergrootste idool. Ik hield van alles over hem bij, verzamelde het in een grote map, knipte, plakte en schreef heuse teksten op mijn elektronische! typemachine. Als het een werkstuk voor school was geweest had ik zeker een tien plus gescoord. In de film Purple Rain waande ik me Apollonia en de videoband werd helemaal stuk gedraaid.

Read More »