Veel lezers weten inmiddels dat ik een fervent handwerkster ben. Ik hou van breien, haken en af en toe wat in elkaar freubelen met de naaimachine. Via ‘Liever Zelfgemaakt’, een ander blog van mij, kon je af en toe bewonderen en lezen wat ik maakte en waar mijn inspiratie vandaan komt. Door tijdgebrek voor zowel het handwerken zelf als de website, heb ik besloten de beide website’s te combineren.

Mijn vader, die onlangs overleed, gaf mij in zijn laatste dagen de wijze raad mee om niet telkens teveel hooi op mijn vork te nemen. Hij kent mij en daarom neem ik zijn raad ter harte. Daarom ga ik via Waar is Mam mijn creatieve uitspattingen af en toe met jullie delen en dat gaat prima samen in de rubriek ‘Vrije Tijd’.

Een aantal artikelen van Liever Zelfgemaakt wil ik niet verloren laten gaan en zullen in deze rubriek worden gepubliceerd. Eentje daarvan zijn de gehaakte dierenmutsen, die ik een tijd terug voor mijn dochter en haar vriendin haakte. Nadat ik dit artikel publiceerde ben ik ongeveer een maand zoet geweest met het haken van allerlei dierenmutsen voor anderen. De hype is inmiddels overgevlogen maar toch wilde ik jullie deze mooie foto’s niet onthouden.

Warme oren met deze gehaakte dierenmutsen

Deze lieve meiden zijn weer helemaal tevreden. Beide een nieuwe muts en de oortjes lekker warm deze winter.

Warme oren met deze gehaakte dierenmutsen

De meiden kwamen met een foto van gehaakte dierenmutsen en vroegen of ik er eentje voor hen kon maken.

Warme oren met deze gehaakte dierenmutsen

En natuurlijk deed Mam dat!

Warme oren met deze gehaakte dierenmutsen

Nog meer ideeën voor gebreide en gehaakte dierenmutsen

Warme oren met deze gehaakte dierenmutsen

 

Dit boek van Rachel Henderson laat een aantal originele mutsen met of zonder oorflappen zien, gebaseerd op dieren en gemaakt door te breien, te haken of te naaien met fleece. Het boek bevat 25 projecten met zeer duidelijke uitleg over basistechnieken, stekenpatronen, garenkeuze en decoraties.

Het boek is ingedeeld naar verschillende leeftijden en daarmee staat er voor elk wat wils in.

Blader hier door een exemplaar.

 

Creativiteit vind je overal

Ik ben op de een of andere manier altijd wel creatief bezig. Op Pinterest bijvoorbeeld kan ik uren zwerven en krijg ik de wereld aan ideeën en inspiratie. Af en toe moet ik het gewoon gedwongen afsluiten doordat mijn hoofd tolt en ik niet weet waar te beginnen en waar ik de tijd vandaan te halen.

Heb jij dat ook? Hoe creatief ben jij?

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?

2 thoughts on “Warme oren met deze gehaakte dierenmutsen

  1. Ik bewonder creatievelingen heel erg, maar zelf ben ik niet zo handig. Ik vind de dierenmutsen echt superleuk!

    Posted on 16 november 2016 at 15:24
    1. Dankjewel. Ik had je toch wel creatief ingeschat.

      Posted on 16 november 2016 at 17:03