Categorie: D.I.Y.

Adventskalenders worden met de dag populairder in Nederland. Waar adventskalenders vroeger nog gevuld waren met chocolaatjes, vind je nu hele andere producten achter de luikjes. Het meest opmerkelijk is de adventskalender met 24 verschillende soorten kaas van Ilchester.

Wat is een adventskalender?
Een adventskalender telt van 1 december tot en met 24 december. Iedere dag wordt er een vakje geopend, wat het cadeautje van die dag onthult. Traditionele kalenders zijn gevuld met chocolade.
Read More »

Mijn oma, mijn moeder en eigenlijk iedereen die ik ken haalt ze rond deze tijd in huis: De Kerstster! Geen plant die in december zo vertrouwd aanvoelt. Het is een traditie die ik heel graag in ere houd. Het geeft alvast dat beetje warmte en genot van de feestdagen, die er aan komen. Saai? Helemaal niet, maar dat is mijn mening. Als je ziet hoe prachtig je met deze ster kunt stylen is het verreweg van saai.
Read More »

Er zijn een paar dingen dat een nieuw huis altijd moet hebben voor mij. Eén daarvan is een schoorsteenmantel, of iets wat daarop lijkt. Dit huis hád er een, maar we hebben het afgebroken wegens de enorme ruimte die het innam. Ik heb een nieuwe nep-mantel op een andere plaats gemaakt. Hoewel het ‘t net niet helemaal is, kan ik ermee doen waar het voor bedoeld is: Decoreren!

Het is de eye-catcher als je binnenkomt bij ons,

Read More »

Ik heb nog een stapel oude dekens in een hoek op zolder liggen, al jaren, met de bedoeling er ooit iets van te maken. Daarvoor ging ik op zoek naar leuke ideeën en het is echt onvoorstelbaar wat je daar allemaal mee kunt. Ik heb de mooiste ideeën (vind ik 😉 ) voor je op een rijtje gezet.

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens[bws_pinterest_pin_it type=”two” image_url=””]

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensGevonden op Pinterest

Ik heb nog een krukje in de hal staan waarvan me de kleur al een hele tijd niet meer aanstaat.

Read More »

Naar aanleiding van een artikel van een jaar geleden over homemade schoonmaakmiddelen ontving ik een vraag van een lezer in mijn mailbox. De vraag was:

“Voor de kerst zag ik je link naar de selfmade spuitflesjes. Maar wat gebruik je nu waarvoor / wanneer?”

En op die vraag geef ik vandaag antwoord. Hieronder heb ik een handig overzicht gemaakt van alle homemade schoonmaakmiddelen.

 

Hoe, waar en wanneer gebruik je homemade schoonmaakmiddelen
Foto: Photopin.com
Homemade Glasreiniger

Waar te gebruiken: in de badkamer en waar spiegels hangen.

Read More »

Dit haakpatroon van een beer heb ik gemaakt als een onderdeel voor een kraamcadeau in een hanger voor een mobile. Maar je kunt deze lieve beer ook voor andere doeleinden haken, zoals een applicatie. Het is een simpel opgezet patroon dat bestaat uit een aantal gehaakte cirkels. De een wat groter dan de andere.
Het is gemaakt van babywol, maar het kan ook van een ander materiaal als bijvoorbeeld katoen.

Haakpatroon van een beer

Dit haakpatroon is geschikt voor beginners. 

Read More »

Elk jaar kocht ik voor mijn kinderen een Adventskalender. Je kent ze wel, die je bij de supermarkt voor een paar euro koopt. Ze zijn dan ook altijd gevuld met hetzelfde; chocolade. Het ene wat groter dan de andere en in verschillende vormen, maar de smaak en de verrassing blijft hetzelfde. Mijn pubers zijn inmiddels zo oud dat ik er het afgelopen jaar maar mee ging stoppen, dacht ik…
Mijn dochter dacht er echter anders over en besloot daarom haar eigen gebreide Adventskalender te maken.

Read More »

Veel lezers weten inmiddels dat ik een fervent handwerkster ben. Ik hou van breien, haken en af en toe wat in elkaar freubelen met de naaimachine. Via ‘Liever Zelfgemaakt’, een ander blog van mij, kon je af en toe bewonderen en lezen wat ik maakte en waar mijn inspiratie vandaan komt. Door tijdgebrek voor zowel het handwerken zelf als de website, heb ik besloten de beide website’s te combineren.

Mijn vader, die onlangs overleed,

Read More »

Ik ben gek op zelfgemaakte dingen, natuurlijke dingen, puur natuur. Zo ontdekte ik al het zelf maken van o.a. schoonmaakmiddelen. Maar er zijn veel meer ‘schoonmaakmiddelen’ en vaak allemaal met chemicaliën. Handzeep bijvoorbeeld wordt fabrieksmatig gemaakt met behulp van bijtende chemicaliën en is heel makkelijk en goedkoop aan te schaffen in de winkel. Maar wat niet iedereen weet is dat het ook heel gemakkelijk zelf te maken is. En dat je dan zelfs je eigen kleur en geur eraan kan geven.

Read More »

De herfstvakantie komt er aan en als je kinderen nog klein zijn dan doe je net iets minder in je huishouden dan normaal. En in een vakantie horen je kinderen ook het middelpunt te zijn. Maar in de herfstvakantie is het meestal niet het mooiste weer en buitenspelen is dan al vaak niet aan de orde. Voor die regenachtige, druilerige dagen en in het kader van Doe Dinsdag, heb ik leuke, maar ook gemakkelijke knutselprojecten uitgezocht,

Read More »

Het afgelopen weekend organiseerden mijn dochter en ik een High Tea voor nichtjes, schoonzus en tante. Allemaal dames onder elkaar. En we maakten alles zelf!

4 Heerlijke recepten voor een High Tea Party

 

4 Recepten van de High Tea
4 Heerlijke recepten voor een High Tea PartyAvocado Crunchy bacon sandwich

Dit heb je nodig:

  • gemende sla uit een zakje
  • bacon
  • mozzarella
  • kipfilet
  • schijfjes tomaat
  • saté prikkers
  • toastbrood

 

Read More »

Ze komen straks weer, die vliegende en zeurende nietsnutten, de primitieve versies van vliegen met hun kleine, dunne en fragiele lichaampjes, die je bijna niet ziet maar, irritant genoeg, wel hoort.  Die stekende, minuscule beestjes die je nachtenlang uit je slaap kunnen houden: de muggen!

 

Ik kan ze niet uitstaan!

Ik kan ze niet uitstaan, die stomme insecten, terwijl ze wel dol zijn op mij.  En daar komt het probleem,

Read More »