Categorie: Vrije tijd

Ik trakteerde op mijn 49e verjaardag en verlootte drie keer een digitale huishoudagenda. Sjonge, jonge wat een reacties heb ik daarop ontvangen. Ik had niet durven denken dat mijn digitale huishoudagenda zo populair zou zijn. De hele afgelopen week regende het reacties, niet alleen op de website en via Facebook, maar ook privé en via mail heb ik tientallen reacties mogen ontvangen. Dankjewel allemaal voor jullie lieve felicitaties, reacties en welgemeende interesse!

Maar nu komt het;

Read More »

Vandaag ben ik jarig en dat wil ik graag een beetje met jullie vieren. Ik heb daarom bedacht om iets leuks te verloten onder mijn trouwe lezers. En wat past er dan beter om iets weg te geven wat binnen jullie huishouden past.

Daarom geeft ik DRIE KEER een huishoudagenda weg!

Het huishoudschema inclusief reminders op je mobielOverzicht op je mobiel van de huishoudagenda

Het huishoudschema inclusief reminders op je mobielReminders op je mobiel

Wat houd die huishoudagenda in?

Het zou toch te gek zijn wanneer je een eigen agenda op je pc hebt waarin alle huishoudtaken afzonderlijk vermeld staan,

Read More »

Het vaststellen van de winnaar, of zeg maar gerust ‘winnares’ want er deed niet één man mee, was een waar gevecht. Het hele uitzoeken wat, wie, hoe en waar, heeft me daadwerkelijk vier uur gekost! Waarom? Dat ga ik je vertellen.

Melden dat je meedoet

Het was zo simpel!

Het enige wat je hoefde te doen om kans te maken op het pakket was… ‘schrijf een reactie onder dit bericht’.

Read More »

Dat opruimen is een hele hype aan het worden; iedereen wil tegenwoordig opruimen, ontspullen noemen we dat met een mooi woord.

“Maar opruimen kan toch iedereen?”

Natuurlijk! Het is niet moeilijk om een serie mooie opbergdozen te kopen en je rommel daarin te doen, in een hoek zetten en niet meer naar omkijken. Opgeruimd! Toch?

Maar is dat wat je wil?

Opruimen betekent meer dan dat. Je wilt overzicht, orde, dingen en spullen terug kunnen vinden.

Read More »

Ik heb nog een stapel oude dekens in een hoek op zolder liggen, al jaren, met de bedoeling er ooit iets van te maken. Daarvoor ging ik op zoek naar leuke ideeën en het is echt onvoorstelbaar wat je daar allemaal mee kunt. Ik heb de mooiste ideeën (vind ik 😉 ) voor je op een rijtje gezet.

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens[bws_pinterest_pin_it type=”two” image_url=””]

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensGevonden op Pinterest

Ik heb nog een krukje in de hal staan waarvan me de kleur al een hele tijd niet meer aanstaat.

Read More »

Naar aanleiding van een artikel van een jaar geleden over homemade schoonmaakmiddelen ontving ik een vraag van een lezer in mijn mailbox. De vraag was:

“Voor de kerst zag ik je link naar de selfmade spuitflesjes. Maar wat gebruik je nu waarvoor / wanneer?”

En op die vraag geef ik vandaag antwoord. Hieronder heb ik een handig overzicht gemaakt van alle homemade schoonmaakmiddelen.

 

Hoe, waar en wanneer gebruik je homemade schoonmaakmiddelen
Foto: Photopin.com
Homemade Glasreiniger

Waar te gebruiken: in de badkamer en waar spiegels hangen.

Read More »

Het is bijna januari en deze saaie maand proberen wij altijd wat op te vrolijken door een leuke vakantie te boeken. Om er ergens in de twee saaie maanden na januari plezier van te hebben. Een midweek in de voorjaarsvakantie bijvoorbeeld. Mijn man en ik zijn ons er heel erg van bewust dat dit een van de laatste jaren is dat onze kinderen nog met ons op vakantie willen. De jongste is nu vijftien en heeft al aangegeven dat hij “geen zin”

Read More »

Mijn kinderen ‘wonen’ boven. Op hun kamer staat een bed, een computer of laptop en een televisie inclusief Netflix, Chromecast en gratis Wifi. Mijn ‘gasten’ komen beneden voor wat eten en drinken, om te ‘loungen’ op de bank en de vuile was te brengen (verplicht). Een gesprek gaat op afspraak dat aangevraagd moet worden via whatsapp en waarin je niet teveel vragen mag stellen.

 

Het lijkt hier wel Hotel Mama! - Winactie

Waar lijkt dit op?
Read More »

Lieve lezers, het einde van dit jaar is in zicht. Een jaar met veel ups en downs voor mij. Maar daar ga ik jullie vandaag niet mee vervelen, dat komt wel in het jaaroverzicht. Want ik wil jullie vandaag bedanken!

Ondanks dat ik niet weet wie jullie zijn en jullie niet persoonlijk allemaal ken, weet ik dat er een heleboel wekelijks, soms zelfs dagelijks, terugkomen om bij mij te lezen. En dat voelt goed,

Read More »

Dit haakpatroon van een beer heb ik gemaakt als een onderdeel voor een kraamcadeau in een hanger voor een mobile. Maar je kunt deze lieve beer ook voor andere doeleinden haken, zoals een applicatie. Het is een simpel opgezet patroon dat bestaat uit een aantal gehaakte cirkels. De een wat groter dan de andere.
Het is gemaakt van babywol, maar het kan ook van een ander materiaal als bijvoorbeeld katoen.

Haakpatroon van een beer

Dit haakpatroon is geschikt voor beginners. 

Read More »