Categorie: Vrije tijd

Ik heb nog een stapel oude dekens in een hoek op zolder liggen, al jaren, met de bedoeling er ooit iets van te maken. Daarvoor ging ik op zoek naar leuke ideeën en het is echt onvoorstelbaar wat je daar allemaal mee kunt. Ik heb de mooiste ideeën (vind ik 😉 ) voor je op een rijtje gezet.

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens[bws_pinterest_pin_it type=”two” image_url=””]

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensGevonden op Pinterest

Ik heb nog een krukje in de hal staan waarvan me de kleur al een hele tijd niet meer aanstaat.

Read More »

Naar aanleiding van een artikel van een jaar geleden over homemade schoonmaakmiddelen ontving ik een vraag van een lezer in mijn mailbox. De vraag was:

“Voor de kerst zag ik je link naar de selfmade spuitflesjes. Maar wat gebruik je nu waarvoor / wanneer?”

En op die vraag geef ik vandaag antwoord. Hieronder heb ik een handig overzicht gemaakt van alle homemade schoonmaakmiddelen.

 

Hoe, waar en wanneer gebruik je homemade schoonmaakmiddelen
Foto: Photopin.com
Homemade Glasreiniger

Waar te gebruiken: in de badkamer en waar spiegels hangen.

Read More »

Het is bijna januari en deze saaie maand proberen wij altijd wat op te vrolijken door een leuke vakantie te boeken. Om er ergens in de twee saaie maanden na januari plezier van te hebben. Een midweek in de voorjaarsvakantie bijvoorbeeld. Mijn man en ik zijn ons er heel erg van bewust dat dit een van de laatste jaren is dat onze kinderen nog met ons op vakantie willen. De jongste is nu vijftien en heeft al aangegeven dat hij “geen zin”

Read More »

Mijn kinderen ‘wonen’ boven. Op hun kamer staat een bed, een computer of laptop en een televisie inclusief Netflix, Chromecast en gratis Wifi. Mijn ‘gasten’ komen beneden voor wat eten en drinken, om te ‘loungen’ op de bank en de vuile was te brengen (verplicht). Een gesprek gaat op afspraak dat aangevraagd moet worden via whatsapp en waarin je niet teveel vragen mag stellen.

 

Het lijkt hier wel Hotel Mama! - Winactie

Waar lijkt dit op?
Read More »

Lieve lezers, het einde van dit jaar is in zicht. Een jaar met veel ups en downs voor mij. Maar daar ga ik jullie vandaag niet mee vervelen, dat komt wel in het jaaroverzicht. Want ik wil jullie vandaag bedanken!

Ondanks dat ik niet weet wie jullie zijn en jullie niet persoonlijk allemaal ken, weet ik dat er een heleboel wekelijks, soms zelfs dagelijks, terugkomen om bij mij te lezen. En dat voelt goed,

Read More »

Dit haakpatroon van een beer heb ik gemaakt als een onderdeel voor een kraamcadeau in een hanger voor een mobile. Maar je kunt deze lieve beer ook voor andere doeleinden haken, zoals een applicatie. Het is een simpel opgezet patroon dat bestaat uit een aantal gehaakte cirkels. De een wat groter dan de andere.
Het is gemaakt van babywol, maar het kan ook van een ander materiaal als bijvoorbeeld katoen.

Haakpatroon van een beer

Dit haakpatroon is geschikt voor beginners. 

Read More »

Ik kan me de gekte tijdens het uitkomen van het Harry Potter boek in 2007 nog goed herinneren. Maar ik had niet de indruk dat het bij dit achtste boek ook het geval was. Toch laten de doorgewinterde fans het boek niet aan zich voorbij gaan. Tientallen winkels organiseerden het afgelopen weekend, een half jaar nadat de Engelse editie uitkwam, verschillende evenementen tijdens de uitgave van de Nederlandse versie van Harry Potter en het vervloekte kind,

Read More »

Uiterlijk afgelopen zaterdag moesten alle zorgverzekeraars hun premie voor het komende jaar bekend maken. Daarmee is bekend geworden dat wij tussen de 5 en 12 euro per maand meer premie gaan betalen. Onze beste minister Schippers, die maar een premie van 3,50 euro beloofde, vindt dit “heel jammer” maar ze kan er niets aan doen. Daar tegenover stijgt de zorgtoeslag maar met 2 euro per maand. Het verplichte eigen risico blijft in de zorg volgend jaar op 385 euro staan.

Read More »

“Komt er nog eens zo’n bloghop met van die mooie prijzen?” Na de bloghop van de Mamablogger Dag kreeg ik regelmatig dit soort vragen. Het antwoord is nu: “Ja!” want vandaag is het weer zover: De Sinterklaashop!
Samen met 39 andere bloggers hebben we weer zo’n supergave bloghop georganiseerd. Op elk blog maak je kans op een leuk Sinterklaascadeau, voor jezelf of voor je kind. En dat maar liefs 40 keer, dus hop ze!

Read More »

Elk jaar kocht ik voor mijn kinderen een Adventskalender. Je kent ze wel, die je bij de supermarkt voor een paar euro koopt. Ze zijn dan ook altijd gevuld met hetzelfde; chocolade. Het ene wat groter dan de andere en in verschillende vormen, maar de smaak en de verrassing blijft hetzelfde. Mijn pubers zijn inmiddels zo oud dat ik er het afgelopen jaar maar mee ging stoppen, dacht ik…
Mijn dochter dacht er echter anders over en besloot daarom haar eigen gebreide Adventskalender te maken.

Read More »