Wat eten we deze week - weekmenu #28

 

Elke week de heerlijkste recepten van de lekkerste foodblogs.

Bezoek mijn collega bloggers en laat het je smaken.

 

DagFotoReceptIngrediënten 
MaandagZalmburgers | Eten volgens mijDe burgers:
1 zalmfilet (+/- 280 gr)
1/2 kopje broodkruim (liefst van vers en wit brood)
1 handje verse (blad)peterselie, fijngesneden
1 ei
5 el mayonaise
2 tl mosterd
Sap van een schijfje citroen
Olie om in te bakken
De avocadosalsa:
1/2 avocado
1/2 kleine rode ui
2 takjes verse (blad)peterselie, fijngehakt
Sap van een schijfje citroen
3 el olijfolie
Peper
DinsdagPasta-ovenschotel met 3 kazen | Lekker en simpel150 gr pasta
100 gr spekreepjes
1-2 paprika’s
1 ui
1 teen knoflook
100 gr mascarpone
50 gr geraspte belegen kaas
40 gr Parmezaanse kaas
snufje zout en peper
1 tl tijm
1 tl peterselie
WoensdagNieuwe aardappelen met cantharellen | Ministerie van eten en drinkenZie website
DonderdagItaliaanse ovenschotel | Lekker en simpel400 gram Italiaanse groenten (prei, courgette, tomaat, paprika enz)
400 gram aardappels
200 gram gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
120 ml water
flinke scheut kookroom
1 eetlepel basilicum
1 theelepel oregano
1 theelepel paprikapoeder
snufje chilipoeder
1 teentje knoflook
snuf peper en zout
handje geraspte kaas
VrijdagZomerse salade met gegrilde perzik en zoete aardappel | Oh my foodness1 zoete aardappel
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 zak veldsla
een handje basilicumblaadjes
1 bol mozzarella
1 rijpe perzik
Voor de dressing:

2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
sap van 1/2 citroen
peper en zout
ZaterdagGriekse kipburgers met feta | Eef kookt zo600 gram kippengehakt
100 gram feta
2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
1 theelepel zout
1 theelepel witte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
citroenrasp van een halve citroen
ZondagPlaatpizza met perzik | Uit Pauline's keuken1 x Mix voor pizzabodem volkoren
240 ml water
2 el olijfolie
5 perziken
1 rode ui
100 gr zachte geitenkaas
100 gr prosciutto
Handje basilicum
Balsamico azijn
Peper en zout

 

Eet smakelijk!

Kun jij ook heerlijk koken en publiceer je regelmatig je eigen recepten?

En vind je dat jouw recept ook in ons weekmenu past, laat het me dan weten en neem contact met me op.

 

 

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 thoughts on “Weekmenu #28

  1. Oeh, die zalmburgers lijken me lekker zeg!

    Posted on 15 juli 2016 at 10:22
  2. zitten weer een paar lekkere recepten bij.

    Posted on 15 juli 2016 at 06:24