Tagliatelle is een Italiaanse pasta, gebaseerd op ei. Lekker om recepten mee te maken in allerlei vormen. Ik heb een paar aanraders op een rijtje gezet; met vis, met kip, met groente en als salade. Dat wordt smullen!

 

Tagliatelle met gerookte zalm

Voor 4 personen

  • 400 gram zwarte tagliatelle
  • 400 gram gerookte zalm
  • 3 takjes dille
  • 5 dl. room
  • 40 ml. droge witte wijn
  • cayennepoeder
  • zout
  • peper

Bereidingstijd ca. 30 minuten
Per portie ca. 855 kcal.
Koolhydraten 73 gram

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout.
  2. Giet hem af en laat hem uitlekken.
  3. Hak twee takjes dille grof en bewaar voor later.
  4. Kook de room met de wijn en 1 takje dille tot een dikke saus.
  5. Verwijder de dille en voeg zout, peper en cayennepoeder naar smaak toe.
  6. Snijd de gerookte zalm in plakjes en roer ze met de gehakte dille door de saus.
  7. Vermeng de tagliatelle met de saus en serveer meteen.

 

Tagliatelle met ragout van kip en paprika

Voor 4 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 bosje kervel
  • 350 gram kipfilet
  • 2 el. olijfolie
  • 20 gram boter
  • 1,25 gram kippenbouillon
  • 1 á 2 tl. paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 400 gram tagliatelle
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingstijd ca. 40 minuten
Per portie ca. 686 kcal.
Koolhydraten 88 gram

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika’s in vieren en bak ze met het vel naar boven in de oven tot zwartgeblakerd is.
  3. Neem ze uit de oven, laat ze afkoelen en ontvel ze.
  4. Snijd het vruchtvlees heel fijn.
  5. Trek de blaadjes van de takjes kervel.
  6. Snijd de kipfilet in plakjes van 2 cm dik.
  7. Verhit de olie en bak de plakjes kipfilet in 2 minuten per kant goudbruin en gaar.
  8. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  9. Verhit de boter in de pan, bak de paprika even aan en blus af met de bouillon.
  10. Voeg het paprikapoeder, de uitgeperste knoflook en Provençaalse kruiden toe en kook het geheel 2 minuten.

 

Tagliatelle

Tagliatelle met aubergine

Voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 5 á 6 el. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 el. olijfolie
  • 2 el. citroensap
  • 1,5 dl. yoghurt
  • 400 gram tagliatelle
  • 100 gram harde ricotta
  • bosje bieslook
  • zout
  • peper

Bereidingstijd ca. 45 minuten
Per portie ca. 443 kcal.
Koolhydraten 74 gram

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Bestrijk 1 aubergine met olie en prik het vel hier en daar in met een vork.
  3. Bak de aubergine 30 minuten in het midden van de oven tot het vel zwartgeblakerd is.
  4. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met de knoflook, sjalot, olijfolie en het citroensap in de keukenmachine.
  5. Roer de yoghurt erdoor en voeg zout en peper toe.
  6. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout.
  7. Verkruimel de ricotta.
  8. Snijd de twee aubergine in plakken.
  9. Verhit de resterende olie en bak de plakken aubergine aan weerszijden lichtbruin.
  10. Knip het bieslook fijn.
  11. Giet de pasta af, spoel hem onder de koude kraan en laat hem uitlekken.
  12. Vermeng de pasta met de aubergine en kaas.
  13. Serveer hem met de saus en strooi het bieslook erover.

 

Tagliatelle salade met kerstomaatjes

Voor 4 personen

  • 500 gram kerstomaatjes
  • 100 gram pijnboompitten
  • 300 gram courgette
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven
  • 200 gram schapekaas
  • 250 gram tagliatelle
  • 6 teentje knoflook
  • 4 el. olie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 el. olijfolie
  • 3 el. rodewijnazijn
  • zout
  • peper

Bereidingstijd ca. 60 minuten
Per portie ca. 539 kcal.
Koolhydraten 34 gram

  1. Verwijder de steelaanzet en snijd de tomaatjes in vieren.
  2. Rooster de pijnboompitten al omscheppend goudbruin in een droge koekenpan.
  3. Snijd de courgette overlangs in plakken van 5 mm dik.
  4. Snijd de plakken schuin in reepjes en bestrooi deze met zout.
  5. Snijd de knoflook in plakjes en dan weer in reepjes.
  6. Verhit de olie en bak de knoflook goudbruin.
  7. Schep het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  8. Dep de courgettereepjes droog.
  9. Verhit de knoflookolie en bak de courgettereepjes 2 á 3 minuten.
  10. Roer geregeld, laat ze uitlekken in een zeef en vang daarbij de olie op.
  11. Trek de basilicumblaadjes van de stelen en leg er een paar opzij.
  12. Snijd de rest in reepjes.
  13. Rasp de schapenkaas en hak de Spaanse peper, zonder pitjes, fijn.
  14. Roer een dressing van de knoflookolie, olijfolie, azijn, Spaanse peper en wat zout.
  15. Breek de tagliatelle in stukken van 5 á 6 cm.
  16. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met wat zout, giet het af en laat het uitlekken.
  17. Vermeng de pasta met de dressing en alle overige ingrediënten en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.

Smul ze!

Hoofdredacteur | Waar is Mam

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?

4 thoughts on “Tagliatelle 4 keer anders

  1. Ik vind het heerlijk maar eet het veel te weinig!

    Posted on 10 februari 2016 at 07:59
    1. Dan toch maar eens een van deze ideetjes proberen? Het is echt de moeite waard, beloof ik je 😉

      Posted on 10 februari 2016 at 08:56
  2. Ik houd van tagliatella! Ik eet het graag met broccoli en zalm.

    Posted on 9 februari 2016 at 10:59
    1. Ik ook! De combinatie broccoli met zalm is altijd lekker.

      Posted on 9 februari 2016 at 11:37