Spaghetti-taart met tomatensaus | Recept van de week

500 gram spaghetti
5 eieren
boter
1 ui
bakpapier

50 gram spekjes
300 gram crème fraiche
1 el maïzena

verse peterselie
nootmuskaat

3 tomaten
paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
100 ml groentebouillon
zout en peper

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de tomaten, snijd ze door en haal het zachte vruchtvlees eruit. Snijd dan beide apart in blokjes.
  4. Roer de eieren met de crème fraiche tot een glad mengsel. Kruid het met zout, peper, paprika en nootmuskaat.
  5. Was de peterselie en hak het fijn.
  6. Bedek de bodem van een ronde bakvorm (24cm) met bakpapier en vet de randen in.
  7. Doe de spaghetti in de bakvorm, verdeel de peterselie erover en ongeveer driekwart van de spekjes en de zachte tomatenstukjes.
  8. Giet het mengsel van ei en crème freche erover.
  9. Meng dan de rest van de spekjes en zachte tomatenstukjes met de geraspte kaas en verdeel dit erover.
  10. Zet de gevulde bakvorm onderin de oven gedurende 40 minuten, zodat de bovenkant goudbruin wordt.
  11. Snijd de ui in kleine stukje en bak deze glazig.
  12. Voeg de blokjes van de buitenkant van de tomaten toe en bak kort mee.
  13. Voeg nu de groentebouillon toe en laat het koken, zet het vuur lager en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  14. Kruid de saus met zout en peper.
  15. Roer de maïzena met 1 eetlepel water tot een glad mengsel en voeg dit toe aan de saus.
  16. Haal de spaghetti-taart uit de oven en laat het een kwartiertje rusten.
  17. Haal de taart uit de bakvorm en snijd het in punten.
  18. Serveer het samen met de saus. Eet smakelijk.

Voor 8 personen

Bereidingstijd: 75 minuten

1 Portie is 600 kcal.

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

One thought on “Spaghetti-taart met tomatensaus | Recept van de week

  1. Ik houd niet van rijstevlaai, dus ik twijfel even over dit recept met spaghetti, want dat lijkt me net zoiets. Maar ik vind het wel heel origineel gevonden!

    Posted on 2 maart 2017 at 13:54