Op zaterdag eten we makkelijk. Een lekker recept dat snel op tafel staat.
Ook zijn dit prima recepten om samen met je kinderen te maken of om je tiener zelf eens te laten koken.
En we noemen het Simpele Saterdag.

Deze week: Pizza

Boodschappen:
olijfolie, magere kwark, melk, zout, speltbloem, tarwebloem, bakpoeder

Zet klaar:
1 beslagkom, 1 fijn zeefje, 1 handmixer met kneedhaken, 1 deegroller, 1 pizzavorm Ø 27cm, 1 pan, 1 grote zeef, olijfolie.
125g magere kwark, 5 el melk, 3 el olijfolie, 1 tl zout, 100g grofgemalen speltbloem, 150g tarwebloem, 1/2 pakje bakpoeder.
En alles wat je op je pizza lust, maar tenminste geraspte kaas, tomaten en bonen- of pizzakruiden.
Denk bijvoorbeeld aan uien, paprika, champignons, spek, ham, salami, spinazie, olijven, pepers, zalm, tonijn, ei, ananas, broccoli.

En zo maak je het deeg:
Doe kwark, melk, olijfolie en zout in de beslagkom. Kneed met de mixer alles goed door elkaar. Vervolgens meng de speltbloem erdoor.
Meng nu de tarwebloem met bakpoeder door elkaar en zeef dit mengsel over het deeg. Kneed nogmaals goed door elkaar.
Bestuif je aanrecht met bloem en rol hierop het deeg naar alle kanten uit, zodat er een dunne laag ontstaat. Leg de bodem in de pizzavorm en druk de rand gelijkmatig vast.

Vul nu de vorm met alles wat je lekker vindt op je pizza, zonder de kaas. Vergeet niet de kruiden.

Zet de pizza voor 30 minuten in de oven. Strooi als laatste de kaas erover en laat deze smelten.
Na zo’n 3 minuten is je pizza klaar.

Smullen maar!

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?