Pannenkoeken… elk kind is er gek op, maar ook menig volwassene, waaronder ik. Mijn tante bakte vroeger stapels flinterdunne pannenkoeken met daartussen een rauw ei, dat door de hitte van al die gestapelde pannenkoeken begon te stollen. Heerlijk vond ik dat. En nog steeds, maar dan het liefst met spek of stroop.

Een pannenkoek wordt gemaakt van bloem, ei, melk en een snufje zout. Of van een kant-en-klaar pannenkoekmeel, zoals het Kaboutertje van Koopmans, mijn favoriete meel. En de vulling of het beleg van een pannenkoek kan variëren van zoet tot hartig.

 

Pannenkoek met bosbessen en appel | recept

Soorten pannenkoeken

  • Poffertje. Een pannenkoek in het klein, als een-haps tussendoortje. Deze worden meestal belegt met (room)boter en poedersuiker. (zoet)
  • Flensje. Dit is een dunne pannenkoek, zoals mijn tante ze vroeger bakte, meestal met een zoete vulling of jam. (zoet)
  • Spekkedikken. Dit is een gerecht wat vooral met oud en nieuw wordt gemaakt in het Noorden van het land. Het is pannenkoekbeslag bereid met een wafelijzer en een gebakken speklap als vulling. Ze worden vaak koud gegeten. (hartig)
  • Drie-in-de-pan. Dit zijn wat dikkere en veel kleinere pannenkoeken met een vulling van rozijnen of krenten. (zoet)

Pannenkoek met bosbessen

Ik ga een recept van een pannenkoek met je delen, met een fris en gezond beleg, maar niet met een standaard beslag.

Pannenkoek met bosbessen en appel

 

Download “Pannenkoek met bosbessen en appel” – 0 keer gedownload –

 

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge