Internationale pizzadag; hij bestaat echt en dat is toevallig vandaag ­čśë Zelf ben ik niet zo dol op pizza en zeker niet de diepgevroren, kant-en-klare pizza’s. Daarom maak ik ze zelf met de ingredi├źnten die (ik) wij allemaal lekker vinden. Het is een groente pizza, de Proven├žaalse, een vis pizza en een vlees pizza met salami en een zelfgemaakte Zigeuner ‘saus’.

Probeer ze ook eens.

Pizzadag

Pizza Proven├žaals

Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten

Benodigd

  • 400 gram pizzadeeg
  • 5 grote uien
  • 3 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentje knoflook
  • paprika
  • verse tijm
  • zout
  • peper

En zo maak je┬áde Proven├žaalse pizza

  1. Fruit de gesneden uienringen, stukgesneden paprika en de tijm even aan in een bakpan op een laag vuur.
  2. Voeg na ongeveer 10 minuten de knoflook toe
  3. Verwarm de oven op 180┬░C
  4. Vet de bakvorm in met olie
  5. Bekleed de bakvorm met het pizzadeeg
  6. Verdeel de uien, paprika en tomaten op het deeg
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe
  8. Zet de pizza 30 minuten in de oven.
Pizza met vis

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten

Benodigd

  • 400 gram pizzadeeg
  • tonijn of zalm in olie
  • tomatenpuree
  • ansjovisfilet
  • geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

En zo maak je een Vispizza

  1. Verwarm de oven op 180┬░C
  2. Verdeel het pizzadeeg over de bakplaat
  3. Smeer deze in met tomatenpuree
  4. Snij de vis en/of zalm in kleinere stukken en verdeel deze erover
  5. Verdeel de ansjovisfilet erover
  6. Besprenkel de pizza met wat olijfolie
  7. Strooi de geraspte kaas erover
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe
  9. Zet de pizza 30 minuten in de oven
Zigeunerpizza

Voorbereiding: 35 minuten
Baktijd: 25 minuten

Benodigd

  • 300 gram pizzadeeg
  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 250 gram salami
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

En zo maak je de Zigeunerpizza

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C
  2. Snijd de aubergine, salami en tomaten in stukjes
  3. Doe de olijfolie in een koekepan
  4. Voeg de aubergine toe en maak op smaak met peper en zout op een zacht vuur
  5. Zonder deksel 20 minuten laten smoren
  6. Verdeel ondertussen het pizzadeeg over de bakbodem
  7. Voeg de tomaten toe en laat nog 10 minuten smoren
  8. Voeg de salami toe en nog 5 minuten bakken
  9. Verdeel het geheel over het pizzadeeg
  10. Zet de pizza 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Heb jij nog een heerlijk recept voor een lekkere, zelfgemaakte pizza?

Hier zijn nog meer recepten.

[bol_product_links block_id=”bol_56c216ee7ef90_selected-products” products=”9200000002308196,9200000002832786,1001004008489147,9200000002160139″ name=”pizza” sub_id=”” link_color=”00BEFF” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CA0098″ deliverytime_color=”006F94″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”850″ cols=”4″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Hoofdredacteur | Waar is Mam

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?

One thought on “Internationale pizzadag: 3 heerlijke, simpele recepten

  1. Ik ben dol op pizza, dus dit ga ik zeker eens proberen.

    Posted on 16 februari 2016 at 10:25