Hartige taart met broccoli en zalm | Recept van de week

 

300 gram bloem
5 eieren
2 el citroensap
witte peper

200 gram boter
650 gram broccoli
250 ml melk
dille om te garneren

zout
400 gram zalmfilet
100 gram slagroom
bakpapier

  1. Kneed van het meel, een halve theelepel zout, een ei en de boter in blokjes een glad deeg.
  2. Vorm er een bol van, doe het in een afgedekte schaal en laat het een halfuur rusten in de koelkast
  3. Snijd en was de broccoli
  4. Kook de broccoli ca. 8 minuten in water met een snufje zout
  5. Giet de broccoli af, laat het schrikken en uitlekken
  6. Was de zalmfilet, droog het met keukenpapier en snij het in blokjes
  7. Druppel de citroensap over de zalm
  8. Bedek de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier
  9. Rol twee-derde van het deeg erop uit en steek er met een vork meerdere malen gaatjes in
  10. Sluit de springvormrand eromheen
  11. Rol de rest van het deeg op en leg het langs de rand. Druk het zodat je een rand krijgt van ongeveer 4 cm
  12. Melk, slagroom en 4 eieren opkloppen en op smaak brengen met peper en zout
  13. Vul het deeg in de vorm met de uitgelekte broccoli en zalm
  14. Giet het melk mengsel erover
  15. Zet de taart een uur in een voorverwarmde oven op 175°C.
  16. Garneer het met dille, eet smakelijk.

Ongeveer 12 stukken

Bereidingstijd: 120 min.

1 Taartpunt: 330 Kcal.

Hoofdredacteur | Waar is Mam

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?

One thought on “Hartige taart met broccoli en zalm | Recept van de week