Recept van de week- Gevulde paprika met kip

 

1 el olijfolie
1 tl gemalen kaneel
1 grote gele paprika
1 ui
1 tl gemalen koriander

1 teen knoflook
3 dl gezeefde tomaten
100 g champignons
1 tl gemalen komijn

1,5 dl groentebouillon
1 el tomatenpuree
200 g kipfilet
peper en zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit olie in een hapjespan
  3. Bak de fijn gesneden ui op middelhoog vuur met het deksel op de pan gedurende ongeveer 10 minuten
  4. Voeg na 7 minuten de klein gesneden knoflook en champignons toe
  5. Regelmatig roeren
  6. Schuif het mengsel naar een kant van de pan en voeg de kipfilet in blokjes toe en bak het bruin
  7. Roer alle specerijen er door en bak alles nog ongeveer  2 minuten
  8. Schenk de tomaten en bouillon erbij en roer de tomatenpuree er door
  9. Kook het geheel ongeveer 20 minuten totdat het een mooie dikke saus is
  10. Halveer de paprika overlangs en ontdoe deze van de zaadlijsten
  11. Blancheer de halve paprika’s 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken
  12. Leg ze in een ovenschaal en vul ze met de dikke saus
  13. Doe folie over de schaal en bak de paprika’s 20 minuten
  14. Haal dan de folie weg en bak nogmaals 10 minuten
  15. Zodra de paprika’s beginnen te verkleuren is het klaar. Eet smakelijk.

Voor 2 personen

Lekker met witte rijst

Bereidingstijd: 60 minuten

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.


Door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Welke nieuwsbrief ontvang jij graag?

Ontvang tips, inspiratie, aanbiedingen en nog meer in je mailbox!
(uiteraard mag je ze ook allemaal!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge