Voor wie mijn maandmenu heeft gedownload is hier het recept van de week.

Recept van de week - de lekkerste geroosterde kip

Behorende bij á la Mam maandmenu * januari 2017 * week 2

1 citroen, in vieren
1 kg scharrelkip

1 bol knoflook, gehalveerd
1 el tijm blaadjes en takjes

50 g zachte boter
versgemalen zout en peper

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vul de holte van de kip met partjes citroen, knoflook en takjes tijm.
  2. Meng 40 gram boter en de tijmblaadjes. Druk de tijmboter met je vinger onder het vel van de kippenborst en verdeel het gelijkmatig.
  3. Verdeel de resterende tijmboter over de kip en strooi er flink wat peper en zout over. Leg de kip op het een rooster boven een braadslee en schenk 1 cm water in de braadslee. Dek de kip af met folie.
  4. Rooster de kip 30 min. Verwijder de folie en bestrijk de kip met de uitgelopen sappen uit de braadslee. Rooster de kip zonder folie nog 50 min., of tot het vlees gaar is en er geen roze meer zichtbaar is als je een sneetje maakt in het dikste gedeelte van de poot.
  5. Laat de kip voor het aansnijden 5 min. rusten.

Voor 3 personen

Lekker met puree en gestoomde groenten

 

De lekkerste geroosterde kip

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

One thought on “De lekkerste geroosterde kip | Recept van de week