Voor wie mijn maandmenu heeft gedownload is hier het recept van de week.

 

Platte gehaktballen in bospaddestoelensaus | Recept van de week

Behorende bij á la Mam maandmenu * januari 2017 * week 3

3 plakjes oud brood
2 verse worsten
1 el Majoraan

1 zakje champignonsoep

3 middelgrote uien
2 eieren

200g slagroom
boter en olie

500 gram half-om-half gehakt
2 tl mosterd
1 kilo champignons
zout en peper

  1. Week de sneetjes brood in wat water.
  2. Snijd de uien fijn.
  3. Ontvel de verse worst.
  4. Meng de uitgeknepen sneetjes brood, de helft van de uien, het gehakt, de verse worst zónder het vel, eieren, mosterd, majoraan, peper en zout naar smaak. Kneed dit mengsel goed.
  5. Draai nu met vochtige handen ongeveer 16 ballen uit het mengsel en druk deze een beetje plat.
  6. Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  7. Laat ze ca. 25 minuten braden in een voorverwarmde oven op 175°C.
  8. Poets de champignons en snijd ze in plakjes.
  9. Bak ze in hete olie in gedeelten en bak de rest van de uien mee. Kruid het met zout en peper naar smaak.
  10. Giet er 400 ml water en de slagroom bij. Voeg het pakje poeder (soep), goed roeren, en breng het aan de kook.
  11. Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen en roer het regelmatig door.
  12. Giet de bospaddestoelen-saus over de platte ballen en zet dit nog 20 minuten terug in de oven.

Voor 6 – 8 personen

Bereidingstijd: 75 min.

Lekker met landbrood

De lekkerste geroosterde kip

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.


Door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Welke nieuwsbrief ontvang jij graag?

Ontvang tips, inspiratie, aanbiedingen en nog meer in je mailbox!
(uiteraard mag je ze ook allemaal!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

One thought on “Platte gehaktballen in bospaddestoelensaus | Recept van de week