Met dit zonnige weer van de laatste dagen wil je niets liever dan buiten zijn, toch. Ik wel tenminste. En wat is er nu gezelliger dan samen met vrienden en familie te genieten van een heerlijke barbecue. Bij ons wordt er altijd gerekend op spareribs, mijn zoete spareribs, die iedereen inmiddels kent, maar niemand kent het recept. Ik wil het vandaag met jullie delen, zodat je ook je familie en vrienden kunt trakteren op de lekkerste spareribs van de BBQ. En iedereen lust ze, want doordat ze niet echt pittig zijn, maar juist wat zoeter zijn kinderen er ook dol op.

 

De lekkerste spareribs van de BBQ | compleet recept

 

Extra tips voor een geslaagde BBQ

Kun je wel wat extra tips en inspiratie gebruiken om van je BBQ een geslaagd tuinfeestje te maken? Een tijdje terug heb ik een 60-tal ultieme tips voor de beste en lekkerste BBQ voor je op een rijtje gezet.

 

Recept voor spareribs van de BBQ

 

  • 1,5 kilo varkensribben
  • 4 el sojasaus
  • 4 el bruine suiker
  • 2 el zwarte bonensaus
  • 1 tl zoete chilisaus
  • 150 ml verse sinaasappelsap
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Gebruik een gas-BBQ zoals deze of een ander formaat, maar altijd mét deksel.

  • Stand gas bbq: indirect, normale hitte
  • Dit recept is voor 4 personen
  • 15 minuten voorbereiding
  • 15 minuten marineren
  • 20 minuten grillen
  • Voor de marinade alle ingrediënten (behalve de ribben) met elkaar mengen in een kleine pan en een paar minuten laten koken.
  • Giet het mengsel over het vlees en wentel het vlees door de marinade, zodat alle zijden bedekt zijn. Laat dit 15 minuten staan.
  • Ondertussen nog wel twee keer het vlees draaien zodat alles goed bedekt blijft met de marinade.
  • Haal de spareribs uit de marinade en laat het even uitlekken.
  • Zet de bbq op de aangegeven stand en leg de spareribs op het rooster.
  • Laat het 10 minuten grillen met het deksel gesloten.
  • Draai de spareribs en laat nogmaals 10 minuten grillen met gesloten deksel.
  • Controleer of het vlees gaar is, maar nog wel zacht.
  • Haal de spareribs dan van de bbq en wikkel het in aluminiumfolie.
  • Laat het 10 minuten rusten voordat je het serveert. Eet smakelijk!

 Vlees marineren gaat het makkelijkst en schoonst als je het in een af te sluiten plastic zak doet.

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge