• By:

In de zomer is het heerlijk om je eigen ijs te maken. En je maakt het nog lekkerder met bramen uit je eigen tuin. Je eigen, zelfgemaakte Bramen Roomijs!

Bramen Roomijs - zo simpel om te maken - recept

Heb je die niet dan is dat natuurlijk geen probleem. De bramen uit de supermarkt voldoen ook prima.

Hoe maak je bramen roomijs?

Wat heb je nodig:
  • 100 gram geleisuiker
  • 1 dl. water
  • 300 gram rijpe bramen
  • 2,5 dl. slagroom.
Wat moet je doen:
  1. Breng de geleisuiker en het water aan de kook.
  2. Laat het 1 minuut koken en daarna afkoelen.
  3. Wrijf de bramen door een zeef.
  4. Roer het afgekoelde suiker stroopje goed door de bramen.
  5. Sla de slagroom stijf.
  6. Schep de bramenpuree er luchtig doorheen.
  7. Schep het geheel over in een vries-bestendige schaal of aluminium bakvorm.
  8. Laat het ongeveer 3 tot 4 uur in de diepvries staan.

En smullen maar!

 

 

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge