Op zaterdag eten we makkelijk. Een lekker recept dat snel op tafel staat.
Ook zijn dit prima recepten om samen met je kinderen te maken of om je tiener zelf eens te laten koken.
En we noemen het Simpele Saterdag.

Deze week: Boerenomelet

Boodschappen:
eieren, tomaten, lente-ui, bouillonblokje, vers gemalen peper en olijfolie.

En zo maak je het:
Klop de eieren los in een kom of maatbeker met een garde. Verkruimel 1 (of 2, naar smaak) bouillonblokje in de los geklopte eieren.
Snij de tomaten in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes, hou het groene gedeelte van de lente-ui apart.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg het witte (de onderkant) in ringetjes gesneden gedeelte van de lente-ui toe. Als de lente-ui begint de verkleuren voeg je voorzichtig het eimengsel toe in de pan.
Draai het vuur iets zachter. Wacht tot de omelet een beetje is gestold, maar nog niet volledig. De bovenkant moet nog zacht zijn. Voeg dan de tomaatjes en de rest van de lente-ui toe. Dek de pan af met een deksel.
Probeer na een tijdje de onderkant van de omelet los te maken van de bodem. De omelet is klaar als de bovenkant gestold is.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge