• By:

Om deze bessenjam te maken heb je 1 kilo zwarte of rode bessen nodig en 1 kilo geleisuiker.
De gewassen en goed uitgelekte bessen pureren.

Tip: Wanneer je er geen pitjes in wilt wrijf dan de vruchten door een zeef.

Vermeng alles goed met de geleisuiker en breng het aan de kook. Laat het 4 minuten zacht borrelend koken.
Af en toe wel roeren.

Daarna met een schuimspaan afschuimen, in de potten schenken en direct sluiten.

Et voilá… je eigen pot met jam is al klaar!

Tip 2: Wil je eens wat anders?
Voeg dan aan de zwarte bessenjam 1 dl. Crème de Cassis toe.
Dit doe je 1 minuut nadat je de pan van het vuur haalt. Goed doorroeren.

Succes.

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge