Om deze bessenjam te maken heb je 1 kilo zwarte of rode bessen nodig en 1 kilo geleisuiker.
De gewassen en goed uitgelekte bessen pureren.

Tip: Wanneer je er geen pitjes in wilt wrijf dan de vruchten door een zeef.

Vermeng alles goed met de geleisuiker en breng het aan de kook. Laat het 4 minuten zacht borrelend koken.
Af en toe wel roeren.

Daarna met een schuimspaan afschuimen, in de potten schenken en direct sluiten.

Et voilá… je eigen pot met jam is al klaar!

Tip 2: Wil je eens wat anders?
Voeg dan aan de zwarte bessenjam 1 dl. Crème de Cassis toe.
Dit doe je 1 minuut nadat je de pan van het vuur haalt. Goed doorroeren.

Succes.

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?