Om deze bessenjam te maken heb je 1 kilo zwarte of rode bessen nodig en 1 kilo geleisuiker.
De gewassen en goed uitgelekte bessen pureren.

Tip: Wanneer je er geen pitjes in wilt wrijf dan de vruchten door een zeef.

Vermeng alles goed met de geleisuiker en breng het aan de kook. Laat het 4 minuten zacht borrelend koken.
Af en toe wel roeren.

Daarna met een schuimspaan afschuimen, in de potten schenken en direct sluiten.

Et voilá… je eigen pot met jam is al klaar!

Tip 2: Wil je eens wat anders?
Voeg dan aan de zwarte bessenjam 1 dl. Crème de Cassis toe.
Dit doe je 1 minuut nadat je de pan van het vuur haalt. Goed doorroeren.

Succes.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge