• By:

Dit is echt mijn lievelingsjam!

Natuurlijk haal ik de ananas niet uit mijn eigen tuin, maar het voordeel is wel dat je deze het hele jaar door kunt maken.

Wat ben je nodig?
1 literblik ananas, 3/4 kilo geleisuiker en sap en rasp van 2 citroenen.

Snij de ananas heel erg klein en vermeng het met ananassap, geleisuiker, citroensap en citroenrasp.
Breng het aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes koken onder af en toe te roeren.

Laat de jam iets afkoelen en roer het een paar keer goed door, zodat de stukje ananas goed verdeeld worden.

De jam in potten schenken. Sluit de potten pas af wanneer de jam helemaal is afgekoeld.

En klaar is weer een potje eigengemaakte jam!

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.


Door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Welke nieuwsbrief ontvang jij graag?

Ontvang tips, inspiratie, aanbiedingen en nog meer in je mailbox!
(uiteraard mag je ze ook allemaal!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

One thought on “Ananasjam