• By:

Dit is echt mijn lievelingsjam!

Natuurlijk haal ik de ananas niet uit mijn eigen tuin, maar het voordeel is wel dat je deze het hele jaar door kunt maken.

Wat ben je nodig?
1 literblik ananas, 3/4 kilo geleisuiker en sap en rasp van 2 citroenen.

Snij de ananas heel erg klein en vermeng het met ananassap, geleisuiker, citroensap en citroenrasp.
Breng het aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes koken onder af en toe te roeren.

Laat de jam iets afkoelen en roer het een paar keer goed door, zodat de stukje ananas goed verdeeld worden.

De jam in potten schenken. Sluit de potten pas af wanneer de jam helemaal is afgekoeld.

En klaar is weer een potje eigengemaakte jam!

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

One thought on “Ananasjam