Categorie: Recepten

Je koopt een huis met in de keuken een combi-magnetron. Leuk! Handig ook! Maar hoe werkt zo’n ding? De vorige bewoners hebben echter verzuimd de gebruiksaanwijzing voor je achter te laten, als die er überhaupt nog was. Of je begrijpt gewoon al die tekentjes niet die op je tweedehands magnetron staan. Je eigen gebruiksaanwijzing kan natuurlijk ook nog spoorloos zijn. Hoe dan ook; in dit soort gevallen is het handig om te weten wat je met een (combi) magnetron kunt doen en hoe je die kunt gebruiken.

Read More »

 

Hoe je zelf saus maakt; simpel, vers en snel

Om een saus te binden kun je natuurlijk allerlei zakjes en pakjes met sausbinders, sausblokjes of pasta’s of poeders gebruiken. Maar je kunt er ook zonder want er nog zoveel andere manieren om je saus te binden.

Je kunt saus binden met:

  • bloem
  • maiszetmeel
  • gepureerde (soep) groenten
  • toast
  • geroosterd brood
  • paprikapoeder
  • tomatenpuree
  • mengsel van 10 gram meel met 10 gram boter
  • dikke room
  • crème fraîche
  • eidooiers
  • vlokjes koude boter

Saus binden met bloem of zetmeel

Voor het binden van een halve liter saus heb je 1 tot 2 eetlepels bloem óf 1 volle eetlepel maïszetmeel nodig.

Read More »

Wat eten we vandaag?

Wederom een simpel, maar lekker, gezond en snel pasta recept. Tip: gebruik volkoren penne; net zo lekker, een beetje gezonder. Wij hebben heel lekker gegeten en vooral de combinatie broccoli, roomkaas en citroen was verrassend en fris. Een hele goede combi.

 

Lekker fris met dat vleugje citroen was deze romige pasta met broccoli en varkensvlees.

Wil jij deze pasta ook maken?
Laat je mij weten wat jij van de Broccoli citroen pasta vond?
Read More »

Champignon filet met zomersla – budget recept

Soms moet het even goedkoop, maar altijd lekker. Of gewoon omdat het goedkoop kan! Dit snelle verzonnen receptje is grotendeels gekocht bij Lidl en echt lekker. Mijn gezin heeft het dan ook gewaardeerd met vijf sterren en we hebben het al voor de tweede keer gegeten. Dat zegt genoeg denk ik.

Champignon filet met zomersla - budget recept

De salade vonden wij perfect bij de zomer passen; fris en groen.

Read More »

Je kunt zelf probleemloos yoghurt maken. Verser dan uit de winkel en daardoor ook veel lekkerder. Het klinkt vreemd, maar yoghurt is een levend product en met de bacterie cultuur die erin leeft kun je telkens opnieuw yoghurt maken.

Yoghurt is een melkproduct dat met een moeilijk woord is gefermenteerd. Dit wil zeggen dat melk wordt verzuurd door er een ‘yoghurtcultuur’ aan toe te voegen; melk wordt door de werking van bepaalde bacteriën tot stremming gebracht.

Read More »

Pasta salade Fusilli kip

Deze frisse maaltijdsalade is helemaal goedgekeurd door mijn gezin. Nu zijn we allemaal dol op maaltijdsalades, dus we maken en eten er sowieso heel veel. Maar deze, met fusilli en kip, staat nu inmiddels in de top vijf.

Wat eten we vandaag- - Pasta salade Fusilli Kip

Deze pasta salade Fusilli Kip is lekker snel klaar en samen met de frisheid, door onder andere de yoghurt, ideaal voor in de zomer.

Wil jij deze maaltijdsalade ook maken?
Read More »

Met dit zonnige weer van de laatste dagen wil je niets liever dan buiten zijn, toch. Ik wel tenminste. En wat is er nu gezelliger dan samen met vrienden en familie te genieten van een heerlijke barbecue. Bij ons wordt er altijd gerekend op spareribs, mijn zoete spareribs, die iedereen inmiddels kent, maar niemand kent het recept. Ik wil het vandaag met jullie delen, zodat je ook je familie en vrienden kunt trakteren op de lekkerste spareribs van de BBQ.

Read More »

Het seizoen is weer begonnen, voor ons althans, want de BBQ heeft dit jaar zijn eerste dienst alweer bewezen. Zodra het weer een beetje meezit steken wij de BBQ aan. Ik weet niet of dat bij jou ook zo is, maar ik heb een aantal ultieme tips voor de beste en lekkerste BBQ voor je op een rijtje gezet.

Ultieme bbq tips
Wees geduldig in het begin

Zorg er altijd voor dat het apparaat heet genoeg is voordat je begint te grillen.

Read More »

Spaghetti-taart met tomatensaus | Recept van de week

500 gram spaghetti
5 eieren
boter
1 ui
bakpapier

50 gram spekjes
300 gram crème fraiche
1 el maïzena
verse peterselie
nootmuskaat

3 tomaten
paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
100 ml groentebouillon
zout en peper

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de tomaten,

Read More »

Recept van de week- Gevulde paprika met kip

 

1 el olijfolie
1 tl gemalen kaneel
1 grote gele paprika
1 ui
1 tl gemalen koriander

1 teen knoflook
3 dl gezeefde tomaten
100 g champignons
1 tl gemalen komijn

1,5 dl groentebouillon
1 el tomatenpuree
200 g kipfilet
peper en zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

Read More »

Hartige taart met broccoli en zalm | Recept van de week

 

300 gram bloem
5 eieren
2 el citroensap
witte peper

200 gram boter
650 gram broccoli
250 ml melk
dille om te garneren

zout
400 gram zalmfilet
100 gram slagroom
bakpapier

Zet op je boodschappenlijst

  1. Kneed van het meel, een halve theelepel zout, een ei en de boter in blokjes een glad deeg.

Read More »

Dumplings met feta kaas | Recept van de week

 

pakje bladerdeeg
potje mild gekruide hete pepers

150 gram feta kaas
handjevol bloem
1 eigeel

verse tijm
3 el olijfolie
bakpapier

Zet op je boodschappenlijst

  1. Snij de kaas in blokjes
  2. Was de tijm en haal de blaadjes af
  3. Laat de pepers uitlekken
  4. Deel het bladerdeeg in 10 gelijke stukken en rol het uit in stukken van ongeveer 12×12 cm
  5. Bestrijk het met olijfolie en vouw de hoeken naar het midden
  6. Bestrooi het deeg met tijm en kaas en leg er per dumpling 1 hete peper op
  7. Leg alle dumplings op een met bakpapier belegde bakplaat
  8. Bestrijk ze met het eigeel
  9. Bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 200 °C.

Read More »