Categorie: Voeding

Als je, net als ik, van verse kruiden houdt en ze niet altijd wilt kopen of koopt en binnen een week weer dood ziet gaan! Want ja, dat kennen we allemaal; een mooi, groen keukenplantje kopen in de supermarkt en een dag later hangt het ding slap. Deze keukenkruiden zijn zo gekweekt dat ze maar een tijdje meegaan en niet tegen onze kamertemperaturen opgewassen zijn. Als je er nog eentje hebt staan raad ik je aan de kruiden af te knippen en te bewaren in de koelkast,

Read More »

Met dit zonnige weer van de laatste dagen wil je niets liever dan buiten zijn, toch. Ik wel tenminste. En wat is er nu gezelliger dan samen met vrienden en familie te genieten van een heerlijke barbecue. Bij ons wordt er altijd gerekend op spareribs, mijn zoete spareribs, die iedereen inmiddels kent, maar niemand kent het recept. Ik wil het vandaag met jullie delen, zodat je ook je familie en vrienden kunt trakteren op de lekkerste spareribs van de BBQ.

Read More »

Het seizoen is weer begonnen, voor ons althans, want de BBQ heeft dit jaar zijn eerste dienst alweer bewezen. Zodra het weer een beetje meezit steken wij de BBQ aan. Ik weet niet of dat bij jou ook zo is, maar ik heb een aantal ultieme tips voor de beste en lekkerste BBQ voor je op een rijtje gezet.

Ultieme bbq tips
Wees geduldig in het begin

Zorg er altijd voor dat het apparaat heet genoeg is voordat je begint te grillen.

Read More »

Ja, wat nu als je niet kunt koken? Als je gewoon geen keukenprinses bent of er gewoon geen ster in bent? Wat nu als je gewoon niet genoeg fantasie of inspiratie hebt om elke week weer een compleet menu te bedenken. In dat laatste geval kun je natuurlijk gewoon een tiental leuke kookboeken aanschaffen. Maar als je gewoon geen kookbrein bezit dan valt het niet mee elke dag weer wat motivatie en creativiteit in je gerechten te leggen.

Read More »

Vis en schelpdieren zijn gezond en ik wil ze graag vaker eten, maar ik weet niet hoe ik verse vis moet bereiden?

Vis is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen en arm aan (slechte) calorieën. Kabeljauw, schelvis en schol bevatten bijzonder weinig vet, daarentegen vis als sardine, paling, haring, makreel, forel en zalm veel meer, maar dit zijn onverzadigde vetten en bevatten waardevolle oliën (omega-3-vetzuren). Het is dus inderdaad gezond én lekker om vaker vis te eten.

Read More »

Spaghetti-taart met tomatensaus | Recept van de week

500 gram spaghetti
5 eieren
boter
1 ui
bakpapier

50 gram spekjes
300 gram crème fraiche
1 el maïzena
verse peterselie
nootmuskaat

3 tomaten
paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
100 ml groentebouillon
zout en peper

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de tomaten,

Read More »

Recept van de week- Gevulde paprika met kip

 

1 el olijfolie
1 tl gemalen kaneel
1 grote gele paprika
1 ui
1 tl gemalen koriander

1 teen knoflook
3 dl gezeefde tomaten
100 g champignons
1 tl gemalen komijn

1,5 dl groentebouillon
1 el tomatenpuree
200 g kipfilet
peper en zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

Read More »

Dumplings met feta kaas | Recept van de week

 

pakje bladerdeeg
potje mild gekruide hete pepers

150 gram feta kaas
handjevol bloem
1 eigeel

verse tijm
3 el olijfolie
bakpapier

Zet op je boodschappenlijst

  1. Snij de kaas in blokjes
  2. Was de tijm en haal de blaadjes af
  3. Laat de pepers uitlekken
  4. Deel het bladerdeeg in 10 gelijke stukken en rol het uit in stukken van ongeveer 12×12 cm
  5. Bestrijk het met olijfolie en vouw de hoeken naar het midden
  6. Bestrooi het deeg met tijm en kaas en leg er per dumpling 1 hete peper op
  7. Leg alle dumplings op een met bakpapier belegde bakplaat
  8. Bestrijk ze met het eigeel
  9. Bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 200 °C.

Read More »