Categorie: Gezondheid & Voeding

Heb jij dat ook? Dat je tijdens een kraamvisite meer beschuit op je bordje hebt liggen dan je in je mond hebt gestopt? En dat je bang bent om te kauwen als het even stil is omdat ze anders alleen maar jou horen kauwen? Ik sla altijd af. Dat onhandige en klungelige gedoe. Als ze langs komen hoef ik even niet. Hoewel ik het best lekker vind.

Maar dat hoeft niet meer!

Er bestaat sinds kort een pasta voor op je brood met de anijs smaak van de muisjes,

Read More »

Ik heb er de laatste weken nogal last van; donkere kringen onder mijn ogen. En ik dacht altijd dat het kwam door slaaptekort, maar dat is niet altijd het geval. Hij lijkt alsof ik altijd moe ben en mijn gezicht wordt er niet vrolijker van. Eerst maar eens zoeken naar de oorzaak.

Waarom krijg ik van die donkere vlekken onder mijn ogen?

Op het internet lees ik dat het in de genen zit.

Read More »

 

Vis is een heerlijke lekkernij en als ik uit eten ga bestel ik steevast vis. Maar om thuis vis te bereiden is het handig om te weten hoe je deze schoonmaakt en moet bereiden.

Verse vis voorbereiden

Als je een verse schol of zeetong hebt gekocht moet je deze eerst fileren, maar voordat je dat doet moet je eerst de witte en de zwarte huid vlak voordat de staart begint rondom insnijden,

Read More »

 

Hoe je zelf saus maakt; simpel, vers en snel

Om een saus te binden kun je natuurlijk allerlei zakjes en pakjes met sausbinders, sausblokjes of pasta’s of poeders gebruiken. Maar je kunt er ook zonder want er nog zoveel andere manieren om je saus te binden.

Je kunt saus binden met:

 • bloem
 • maiszetmeel
 • gepureerde (soep) groenten
 • toast
 • geroosterd brood
 • paprikapoeder
 • tomatenpuree
 • mengsel van 10 gram meel met 10 gram boter
 • dikke room
 • crème fraîche
 • eidooiers
 • vlokjes koude boter

Saus binden met bloem of zetmeel

Voor het binden van een halve liter saus heb je 1 tot 2 eetlepels bloem óf 1 volle eetlepel maïszetmeel nodig.

Read More »

Wat eten we vandaag?

Wederom een simpel, maar lekker, gezond en snel pasta recept. Tip: gebruik volkoren penne; net zo lekker, een beetje gezonder. Wij hebben heel lekker gegeten en vooral de combinatie broccoli, roomkaas en citroen was verrassend en fris. Een hele goede combi.

 

Lekker fris met dat vleugje citroen was deze romige pasta met broccoli en varkensvlees.

Wil jij deze pasta ook maken?
Laat je mij weten wat jij van de Broccoli citroen pasta vond?
Read More »

Champignon filet met zomersla – budget recept

Soms moet het even goedkoop, maar altijd lekker. Of gewoon omdat het goedkoop kan! Dit snelle verzonnen receptje is grotendeels gekocht bij Lidl en echt lekker. Mijn gezin heeft het dan ook gewaardeerd met vijf sterren en we hebben het al voor de tweede keer gegeten. Dat zegt genoeg denk ik.

Champignon filet met zomersla - budget recept

De salade vonden wij perfect bij de zomer passen; fris en groen.

Read More »

Je kunt zelf probleemloos yoghurt maken. Verser dan uit de winkel en daardoor ook veel lekkerder. Het klinkt vreemd, maar yoghurt is een levend product en met de bacterie cultuur die erin leeft kun je telkens opnieuw yoghurt maken.

Yoghurt is een melkproduct dat met een moeilijk woord is gefermenteerd. Dit wil zeggen dat melk wordt verzuurd door er een ‘yoghurtcultuur’ aan toe te voegen; melk wordt door de werking van bepaalde bacteriën tot stremming gebracht.

Read More »

Pasta salade Fusilli kip

Deze frisse maaltijdsalade is helemaal goedgekeurd door mijn gezin. Nu zijn we allemaal dol op maaltijdsalades, dus we maken en eten er sowieso heel veel. Maar deze, met fusilli en kip, staat nu inmiddels in de top vijf.

Wat eten we vandaag- - Pasta salade Fusilli Kip

Deze pasta salade Fusilli Kip is lekker snel klaar en samen met de frisheid, door onder andere de yoghurt, ideaal voor in de zomer.

Wil jij deze maaltijdsalade ook maken?
Read More »

Ik verspil 50 kilo eten per jaar… Jij ook!  Triest, of niet? Schandalig eigenlijk, met de voedselbanken in gedachten. Per huishouden van vier personen is dat 200 kilo per jaar. En dat is ook nog exclusief koffie, thee, wijn, bier, fris, sap, etc., dus alles wat via de gootsteen verdwijnt. In heel Nederland is de verspilling 0,8 miljard kilo per jaar. On-voor-stel-baar!

Keiharde euro’s

Nu wil ik ook weten hoeveel geld dat is.

Read More »

Als je, net als ik, van verse kruiden houdt en ze niet altijd wilt kopen of koopt en binnen een week weer dood ziet gaan! Want ja, dat kennen we allemaal; een mooi, groen keukenplantje kopen in de supermarkt en een dag later hangt het ding slap. Deze keukenkruiden zijn zo gekweekt dat ze maar een tijdje meegaan en niet tegen onze kamertemperaturen opgewassen zijn. Als je er nog eentje hebt staan raad ik je aan de kruiden af te knippen en te bewaren in de koelkast,

Read More »

Met dit zonnige weer van de laatste dagen wil je niets liever dan buiten zijn, toch. Ik wel tenminste. En wat is er nu gezelliger dan samen met vrienden en familie te genieten van een heerlijke barbecue. Bij ons wordt er altijd gerekend op spareribs, mijn zoete spareribs, die iedereen inmiddels kent, maar niemand kent het recept. Ik wil het vandaag met jullie delen, zodat je ook je familie en vrienden kunt trakteren op de lekkerste spareribs van de BBQ.

Read More »

Het seizoen is weer begonnen, voor ons althans, want de BBQ heeft dit jaar zijn eerste dienst alweer bewezen. Zodra het weer een beetje meezit steken wij de BBQ aan. Ik weet niet of dat bij jou ook zo is, maar ik heb een aantal ultieme tips voor de beste en lekkerste BBQ voor je op een rijtje gezet.

Ultieme bbq tips
Wees geduldig in het begin

Zorg er altijd voor dat het apparaat heet genoeg is voordat je begint te grillen.

Read More »