Categorie: Gezondheid & Voeding

Je koopt een huis met in de keuken een combi-magnetron. Leuk! Handig ook! Maar hoe werkt zo’n ding? De vorige bewoners hebben echter verzuimd de gebruiksaanwijzing voor je achter te laten, als die er überhaupt nog was. Of je begrijpt gewoon al die tekentjes niet die op je tweedehands magnetron staan. Je eigen gebruiksaanwijzing kan natuurlijk ook nog spoorloos zijn. Hoe dan ook; in dit soort gevallen is het handig om te weten wat je met een (combi) magnetron kunt doen en hoe je die kunt gebruiken.

Read More »

Ik ga vanaf deze week weer weekmenu’s met je delen. Ooit deed ik dit en ik merk dat dit bij veel van mijn lezers zeer gewaardeerd werd. De steekwoorden van de weekmenu’s zijn: simpel, snel en lekker. Let wel: het zijn enkel suggesties, ik ben geen specialist.

De weekmenu’s zijn terug!

Hulp bij het maken van een weekmenu

10 Ingrediënten voor een perfect weekmenu

Eerdere menuplannen

MAANDAG

Bloemkool – 

Read More »

Mijn oma zei altijd dat je geen bloemen en planten op je slaapkamer mocht zetten. In ziekenhuizen werden ‘s nachts alle bloemen weggehaald en ‘s morgens teruggezet. Indertijd (en dat is nog niet eens zo heel lang geleden) werd er gedacht dat het schadelijk voor je luchtwegen was. Nu weten we dat dit onzin is natuurlijk want hoewel planten ‘s nachts kooldioxide afgeven, kunnen een paar planten of vazen met bloemen geen ademhalingsproblemen of andere klachten veroorzaken.

Read More »

Heb jij dat ook? Dat je tijdens een kraamvisite meer beschuit op je bordje hebt liggen dan je in je mond hebt gestopt? En dat je bang bent om te kauwen als het even stil is omdat ze anders alleen maar jou horen kauwen? Ik sla altijd af. Dat onhandige en klungelige gedoe. Als ze langs komen hoef ik even niet. Hoewel ik het best lekker vind.

Maar dat hoeft niet meer!

Er bestaat sinds kort een pasta voor op je brood met de anijs smaak van de muisjes,

Read More »

Ik heb er de laatste weken nogal last van; donkere kringen onder mijn ogen. En ik dacht altijd dat het kwam door slaaptekort, maar dat is niet altijd het geval. Hij lijkt alsof ik altijd moe ben en mijn gezicht wordt er niet vrolijker van. Eerst maar eens zoeken naar de oorzaak.

Waarom krijg ik van die donkere vlekken onder mijn ogen?

Op het internet lees ik dat het in de genen zit.

Read More »

 

Vis is een heerlijke lekkernij en als ik uit eten ga bestel ik steevast vis. Maar om thuis vis te bereiden is het handig om te weten hoe je deze schoonmaakt en moet bereiden.

Verse vis voorbereiden

Als je een verse schol of zeetong hebt gekocht moet je deze eerst fileren, maar voordat je dat doet moet je eerst de witte en de zwarte huid vlak voordat de staart begint rondom insnijden,

Read More »

 

Hoe je zelf saus maakt; simpel, vers en snel

Om een saus te binden kun je natuurlijk allerlei zakjes en pakjes met sausbinders, sausblokjes of pasta’s of poeders gebruiken. Maar je kunt er ook zonder want er nog zoveel andere manieren om je saus te binden.

Je kunt saus binden met:

 • bloem
 • maiszetmeel
 • gepureerde (soep) groenten
 • toast
 • geroosterd brood
 • paprikapoeder
 • tomatenpuree
 • mengsel van 10 gram meel met 10 gram boter
 • dikke room
 • crème fraîche
 • eidooiers
 • vlokjes koude boter

Saus binden met bloem of zetmeel

Voor het binden van een halve liter saus heb je 1 tot 2 eetlepels bloem óf 1 volle eetlepel maïszetmeel nodig.

Read More »

Wat eten we vandaag?

Wederom een simpel, maar lekker, gezond en snel pasta recept. Tip: gebruik volkoren penne; net zo lekker, een beetje gezonder. Wij hebben heel lekker gegeten en vooral de combinatie broccoli, roomkaas en citroen was verrassend en fris. Een hele goede combi.

 

Lekker fris met dat vleugje citroen was deze romige pasta met broccoli en varkensvlees.

Wil jij deze pasta ook maken?
Laat je mij weten wat jij van de Broccoli citroen pasta vond?
Read More »

Champignon filet met zomersla – budget recept

Soms moet het even goedkoop, maar altijd lekker. Of gewoon omdat het goedkoop kan! Dit snelle verzonnen receptje is grotendeels gekocht bij Lidl en echt lekker. Mijn gezin heeft het dan ook gewaardeerd met vijf sterren en we hebben het al voor de tweede keer gegeten. Dat zegt genoeg denk ik.

Champignon filet met zomersla - budget recept

De salade vonden wij perfect bij de zomer passen; fris en groen.

Read More »

Je kunt zelf probleemloos yoghurt maken. Verser dan uit de winkel en daardoor ook veel lekkerder. Het klinkt vreemd, maar yoghurt is een levend product en met de bacterie cultuur die erin leeft kun je telkens opnieuw yoghurt maken.

Yoghurt is een melkproduct dat met een moeilijk woord is gefermenteerd. Dit wil zeggen dat melk wordt verzuurd door er een ‘yoghurtcultuur’ aan toe te voegen; melk wordt door de werking van bepaalde bacteriën tot stremming gebracht.

Read More »