Categorie: Voeding

Spaghetti-taart met tomatensaus | Recept van de week

500 gram spaghetti
5 eieren
boter
1 ui
bakpapier

50 gram spekjes
300 gram crème fraiche
1 el maïzena
verse peterselie
nootmuskaat

3 tomaten
paprikapoeder
100 gram geraspte kaas
100 ml groentebouillon
zout en peper

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de tomaten,

Read More »

Recept van de week- Gevulde paprika met kip

 

1 el olijfolie
1 tl gemalen kaneel
1 grote gele paprika
1 ui
1 tl gemalen koriander

1 teen knoflook
3 dl gezeefde tomaten
100 g champignons
1 tl gemalen komijn

1,5 dl groentebouillon
1 el tomatenpuree
200 g kipfilet
peper en zout

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

Read More »

Dumplings met feta kaas | Recept van de week

 

pakje bladerdeeg
potje mild gekruide hete pepers

150 gram feta kaas
handjevol bloem
1 eigeel

verse tijm
3 el olijfolie
bakpapier

Zet op je boodschappenlijst

  1. Snij de kaas in blokjes
  2. Was de tijm en haal de blaadjes af
  3. Laat de pepers uitlekken
  4. Deel het bladerdeeg in 10 gelijke stukken en rol het uit in stukken van ongeveer 12×12 cm
  5. Bestrijk het met olijfolie en vouw de hoeken naar het midden
  6. Bestrooi het deeg met tijm en kaas en leg er per dumpling 1 hete peper op
  7. Leg alle dumplings op een met bakpapier belegde bakplaat
  8. Bestrijk ze met het eigeel
  9. Bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 200 °C.

Read More »

Pannenkoeken… elk kind is er gek op, maar ook menig volwassene, waaronder ik. Mijn tante bakte vroeger stapels flinterdunne pannenkoeken met daartussen een rauw ei, dat door de hitte van al die gestapelde pannenkoeken begon te stollen. Heerlijk vond ik dat. En nog steeds, maar dan het liefst met spek of stroop.

Een pannenkoek wordt gemaakt van bloem, ei, melk en een snufje zout. Of van een kant-en-klaar pannenkoekmeel, zoals het Kaboutertje van Koopmans,

Read More »