halDeze week pakken we vier onderdelen aan; de overloop, de trap, de hal en het toilet. In de meeste huizen staan deze, merendeels kleine ruimtes, met elkaar in verbinding. Mijn hal en overloop zijn verzamelplaatsen waarin ik altijd tevergeefs een poging doe om alles opgeruimd te houden. Wanneer ik dit niet bijhoud strompel je over de schoenen en kunnen gasten geen jas meer aan de kapstok kwijt.

Opruimen is dus de grootste kwestie in deze ruimtes

Ik ben best trots op onze open trap met het sierlijk gedraaide hekwerk. Het is een typische, open trap uit de zeventiger jaren gemaakt van ijzer met houten traptreden. Maar het is een onding om schoon te houden. De gedraaide stijlen zijn stofnesten en de open traptreden zorgen ervoor dat alle vuil onder de trap terecht komt.
Daarbij komt dat mijn droom maar moeilijk werkelijkheid kan worden. Ik zou namelijk graag een trapkast willen zodat niets meer zichtbaar is. Geen jassen, geen schoenen, geen sjaals, niets meer in het zicht. Alles achter een deur. Heerlijk lijkt mij dat.

Maar dat is dus bijna niet mogelijk door dát wat de trap juist mooi maakt; de open traptreden en het sierwerk. Maar in gedachten wordt er regelmatig aan gewerkt ;).

Op Pinterest verzamel ik regelmatig ideeën over hoe het zou kunnen zijn, waaronder onderstaande afbeelding.

half-trapkast

Bron: VT wonen

Maar we kunnen niet blijven dromen, er moet gewerkt worden.

Zoals gezegd deze week 4 ruimtes. Wederom is er een checklist beschikbaar waardoor je niets vergeet. Ben wel benieuwd wie van jullie de checklist ook daadwerkelijk gebruikt en of je er iets aan hebt. Laat het me weten.

Onderstaand weer de bekende links. Heb je je e-mailadres al ingegeven voor de checklist dan hoef je dit niet nogmaals te doen. Stuur me een mail en ik stuur je een link voor alle checklists.

  1. De algemene uitleg
  2. De uitleg per kamer/per week
  3. Checklist:

 

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge