• By:

Vogelpoep is een naar ‘goedje’.  Het beste is om het meteen uit te spoelen met water, maar niet iedereen is altijd in die gelegenheid of ziet meteen de vlek.

Als je vogelpoep te lang laat zitten zal er bijna altijd een doffe plek ontstaan. Dit komt door de zuren in de ontlasting. Ook wanneer je dit soort vlekken te lang op je auto laat zitten krijg je doffe plekken in de lak. Het beste is om deze gelijk na de reiniging weer in de was te zetten.

Vogelpoep-vlekken in kleding of ander textiel kun je ‘bleken’ met citroensap en daarna uitwassen in een sopje. Vlekken in het tapijt moeten echt met een biologisch wasmiddel, omdat deze geen bleekmiddelen bevat. Maak van dit wasmiddel veel schuim en maak hiermee de vlek schoon. Schuim houdt namelijk water vast zodat het tapijt zo weinig mogelijk water opneemt. Wrijf het na met een droge doek.

Vlekken op het raam maak je nat, zolang totdat het week is geworden en je de vlek weg kunt wassen.

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge