Nu de winter snel voorbij is en er hoogstwaarschijnlijk (en hopelijk) geen zout meer wordt gestrooid is het nu de tijd om je auto te wassen. Roest aan je auto voorkomen doe je door het strooizout nu te verwijderen.

 

Snelle Tip | Roest aan je auto voorkomen

 

Roest voorkomen

Strooizout dat terechtkomt in de wielkasten van de auto kunnen roest veroorzaken. Spuit daarom aan het eind van elke winter deze wielkasten goed schoon. Doe dit trouwens regelmatig.

Ontdoe de onderkant van de auto in het begin van het voorjaar van alles wat roest zou kunnen bevorderen. Zet de auto over de tuinsproeier heen en zet de kraan een kwartiertje open.

Om roest te voorkomen hebben de meeste portieren aan de onderkant afvoergaten, waardoor het water kan ontsnappen en vocht kan opdrogen. Controleer minstens een keer per jaar of ze verstopt zijn. Prik ze door met een cocktailprikker of heel voorzichtig met een stukje ijzerdraad.

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga Post

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

2 thoughts on “Roest aan je auto voorkomen | Snelle Tip

  1. Wat een goede tip, ik ga zo gelijk even kijken en prikken.

    Posted on 8 maart 2017 at 10:25