• By:

Tijd! Ik heb er chronisch tekort aan. Ik plan me suf, maar er komt altijd wel iets tussen waardoor die planning nooit uitkomt.

Je kunt het niet kopen, je kunt het alleen zelf creëren. En, creatief als ik ben, speur ik het hele internet af naar handige tips.

De populaire To-do lijst.
Het blijkt een zeer krachtig middel en ook zeer eenvoudig. Je kunt altijd een bloknootje in de aanslag houden, maar wat ik veel handiger vind is mijn mobiel. Zodra me iets te binnen schiet schrijft ik het op in het Kladblok van de telefoon.
Daarna rangschik ik er een aantal voor 1 dag. Dit doe ik dan ‘s avonds. Inmiddels weet ik wel dat dit realistisch moet zijn. Ik raak er anders alleen maar meer door gestrest.

En dat afvinken! Ooh, dat is zó fijn!

Wat ik ook geleerd heb is dat alles wat ik doe de status ‘werk’ te geven.
Dat betekent dat ook de buitenwacht, familie, vrienden, moeten accepteren dat je aan het werk bent. Het is hier nogal eens ‘de zoete inval’ en dat heb ik afgeschaft. Ik draai de deur op slot.
Mijn voordeel is dat mijn werkkamer boven is en ik weinig hoor en zie van wat er buiten afspeelt. Tenminste van wat er aan de deur komt.
Ook de deurbel negeer ik volkomen in mijn ‘werkuren’. Immers, zou ik buitenshuis werken kon ik de deur ook niet opendoen.

Ook plan ik mijn uren in. Met mijn mobiel en een kop koffie ga ik de trap op naar mijn werkkamer totdat mijn tijd ‘erop zit’. Dit klinkt dwangmatig, maar ik heb dit nodig.
Ik zorg er wel voor dat voordat ik ga het huis aan kant is, de was hangt, etc. maar ook dat ik zelf helemaal gedoucht en gekleed ben. Je gaat immers niet in je pyjama naar je werk.

Mijn mobiel!
De beste uitvinding ooit. Ik gebruik hem voor bijna alles. Heb alleen maar nuttige apps zoals bijvoorbeeld de To-do lijst, boodschappen, financiën.
En de kalender is mijn leidraad. Ik stel voor alles een herinnering. Is het tijd voor mijn volgende taak, dan krijg ik een melding.

Maarrr…
Natuurlijk heb ik ook de apps van allerlei social media. Deze schakel ik uit als ik aan het werk ben. Ik zet ze pas weer aan wanneer ik ‘pauze’ heb. Dus even lekker zitten met een kopje thee,Facebook, Twitter en Pinterest.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit oplossen?

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge