Categorie: Schoonmaken

Het zal je maar gebeuren; je kind is net iets eerder wakker dan jij en gaat stiekem naar beneden. Als jij na een halfuurtje ook beneden komt is je muur versiert met een prachtige tekeningen van kindlief…

Lees hier hoe je dit probleem kunt oplossen en nog meer tips hoe je muren en plafonds reinigt.

 

17 Tips voor het reinigen van muren en plafonds

17 tips voor het reinigen van muren en plafonds

  1. Voordat je een geschilderd oppervlak gaat reinigen,

Read More »

Om efficiënt en productief te kunnen werken zijn een aantal factoren van belang: goed gereedschap, goede producten en alles binnen handbereik hebben. Dit geldt ook voor het schoonmaken. Wanneer je een poetsklus gedaan wilt krijgen wil je er uiteraard niet te lang over doen, want zo leuk is het nu eenmaal niet. EN ons motto is natuurlijk:

Efficiënt huishouden zodat je meer tijd voor jezelf overhoudt!

Keuze van schoonmaakproducten

Om goede producten te kunnen gebruiken hoef je geen keukenkast vol hebben te staan met schoonmaakmiddelen.

Read More »

 

Een van de meest tijdrovende bezigheden in het huishouden is het wassen. Deze klus komt zelfs meerdere malen per week terug en er lijkt af en toe geen eind aan te komen. Doordat dit eindeloos doorgaat wil ik je wat tips geven waardoor het minder van je kostbare tijd in beslag neemt.

 

9 Meest tijdbesparende was-tips ooit

De beste tijdbesparende was-tips ooit

  1. Ruimte

    Zorg dat er ruimte boven je wasmachine en droger is waarop of waarin je iets kunt opbergen.

Read More »

Regelmatig wordt mij gevraagd ‘Wat zijn nu die extra taken op het huishoudschema?”  en  “Is daar ook een overzicht van?”. In antwoord op die laatste vraag kan ik heel kort zijn: “Nee”. Natuurlijk heb ik daar zelf wel een overzicht van, maar het staat niet op de website. Op de eerste vraag wil ik je hier graag een antwoord geven.

De extra taken die twee tot drie keer per maand voorkomen zijn huishoudtaken die één tot enkele malen per jaar voorbij komen.

Read More »

Om je huis schoon te houden is het niet noodzakelijk om elke dag te poetsen en elke week dezelfde klusjes te doen. Als je een schoon huis wilt en ook nog wat vrije tijd over wilt houden moet je efficiënt schoonmaken. Efficiënt betekent met zo weinig mogelijk tijd en inspanning zoveel mogelijk resultaat behalen. En dat doe je door zelf te bepalen hoe en wanneer je het huis schoonmaakt.

Bepaal het zelf

Stel eerst vast wat ‘schoon’

Read More »

Voor ons is de meivakantie vandaag weer over. Vandaag zijn alle nog schoolgaande kinderen bij ons thuis weer naar school, sterker nog, ze hebben nog twee weken voordat hun examens beginnen. Een stressvolle tijd met allerlei oefenexamens en de daarbij behorende zenuwen. Terwijl de één zich er weinig van aantrekt en het allemaal wel ziet gebeuren, probeert de ander nog complete studieboeken in het hoofd te stampen. En hoewel ik ze probeer uit te leggen dat een middenweg hierin zoeken verstandiger is,

Read More »

Heb jij dat ook weleens? Dat je ergens niet tevreden over bent en zoekt naar een alternatief, maar niet precies weet welke. En dat je denkt dat je het hebt gevonden, of er zelfs van overtuigd bent, maar het hét toch niet is! Of dat je hoofd vol zit met ideeën op een moment dat je er niets mee kunt en vervolgens bij thuiskomst een blackout hebt? Om dan later te denken dat het toch beter was zoals het was?

Read More »

Is het je al eens overkomen? Je wilt thee maken, schenkt het kokende water in een theeglas en er verschijnen allemaal witte schilfertjes. Bah, dat is niet fijn. Het is kalk! Maak je waterkoker maar eens open en kijk wat er aan de bodem gekoekt zit. Hieronder geef ik je tips hoe je deze vieze laag kunt verwijderen.

 

Hoe je de waterkoker schoonmaakt en ontkalkt

 

Zo maak je de waterkoker schoon

  • Vul de waterkoker met 1 deel azijn en 2 delen water.

Read More »

Zoals ik in deel 1 al vertelde merk ik dat er, vooral bij de jongere generatie, veel vragen zijn met betrekking tot huishoudelijke taken. Vroeger leerde je op school nog hoe je moest strijken, kreeg je ‘huishoudkunde’ en leerde je koken. Je kreeg zelfs een pop om voor te zorgen alsof het je eigen kind was. Dat waren de echte huishoudscholen.
Ondanks dat ik nooit naar een huishoudschool ging heb ik toch leren strijken,

Read More »