Categorie: Schoonmaken

Eerder deze week heb ik je wat tips gegeven over het gebruik van een (combi) magnetron. Door het gebruik van de magnetron kunnen vet en andere voedselresten achterblijven. Om ophoping hiervan te voorkomen en de hygiëne te bewaren moet je (eigenlijk meteen na gebruik) de magnetron schoonmaken. Vandaag geef ik je vier manieren om dit te doen, zonder chemische middelen.

De magnetron en oven schoonmaken zonder chemicaliën

Er zijn verschillende manieren om je magnetron en oven schoon te maken,

Read More »

Deze week was ie er weer eens: een onmiskenbare poets-, dweil- en opruim-aanval. Die heb ik niet zo vaak, dus ik heb hem meteen maar ten volle benut. Op het laatst kwam ik mijzelf boven tegen: dweilend. Nou, dan is het echt wel een aanval van een flink kaliber.

Tijdens zo’n aanval mag de emmer omvallen

Als zo’n aanval komt, is het beter dat er verder niemand in huis is. Dat is, gelukkig voor iedereen,

Read More »

De laatste maand van het jaar is vaak de drukste. Met al die feestdagen in het verschiet is een beetje plannen niet zo’n slecht idee. Vorig jaar schreef ik over de Kerst-stress met handige tips en inspiratie. Niet alleen tijdens de feestdagen is het handig om te plannen. Ik doe het altijd en kan er niet meer zonder. Het houdt natuurlijk niet op bij alleen maar plannen. Om het doel van een planning te behalen moet je wel in actie komen,

Read More »

Zoals inmiddels wijd en zijd bekend ben ik altijd op zoek naar maniertjes om sneller van mijn poetswerkzaamheden af te komen. En op een ochtend zat ik eens voor de tv. Dat gebeurt mij normaal gesproken zelden. De tv gaat hier pas na het avondeten aan en dat is geen regel, maar een kwestie van tijd. Niemand heeft er eerder tijd voor. Studerende kinderen, werkende man en ik kijk overdag naar een ander vierkant scherm om de kost te verdienen.

Read More »

De feestdagen komen alweer in het zicht. Ik weet niet of jullie je daar al mee bezighouden, maar hier in huis klinkt al sinds september regelmatig kerstmuziek. Mijn dochter, geboren dichtbij Kerst, is een echt kerstkind. Ze viert het liefst het hele jaar kerst.

December komt er aan

Zo gek is het bij mij niet, maar ik kan niet ontkennen dat ik echt uitkijk naar de gezelligheid, de warmte en de versieringen. En dat zal dan de komende tijd hier ook wel gaan doorschemeren.

Read More »

Mijn oma zei altijd dat je geen bloemen en planten op je slaapkamer mocht zetten. In ziekenhuizen werden ‘s nachts alle bloemen weggehaald en ‘s morgens teruggezet. Indertijd (en dat is nog niet eens zo heel lang geleden) werd er gedacht dat het schadelijk voor je luchtwegen was. Nu weten we dat dit onzin is natuurlijk want hoewel planten ‘s nachts kooldioxide afgeven, kunnen een paar planten of vazen met bloemen geen ademhalingsproblemen of andere klachten veroorzaken.

Read More »

Je bent er bijna!

Je hebt het bijna volbracht. Vandaag nog even doorzetten en je 7 dagen Herfst Challenge zitten erop. Het mooiste hiervan is dat je huis weer opgeruimd en grotendeels schoon is. En je hebt je ritme terug en kunt er weer tegenaan.

Je weet inmiddels ook dat we werken in het ritme van het huishoudschema. Dat betekent dat we op vrijdag altijd eindigen met het toilet en de entree.

Zo ziet de reminder voor vandaag eruit.

Read More »

We zijn inmiddels begonnen aan de één na laatste dag van deze challenge. Het is de bedoeling dat je ná deze challenge het ritme (weer) een beetje te pakken hebt. Via de Facebookgroep zie ik prachtige resultaten en hele positieve berichten voorbij komen. Dat word ik heel blij van en jullie ook blijkbaar.

Ik kan me ook voorstellen dat het allemaal net niet is gelukt, dat je vol goede voornemens was maar dat er iets is tussengekomen.

Read More »

Nog even doorzetten, we zijn er bijna.

Zo ziet de reminder voor vandaag eruit. Deze reminders worden alle werkdagen gepubliceerd, ter ondersteuning van het huishoudschema.
Om deze te volgen moet je lid zijn van Firma Huishouden.

 

Wij gaan ons voornamelijk bezighouden met de dagtaak: Keuken.

Ik geef je wederom de mogelijkheid om de klus in je eigen tijd te voltooien.

Read More »

De fervente gebruikers van het huishoudschema weten al wat er vandaag gaat komen; Dinsdag Badkamer-dag! Want zoals ik gisteren al aangaf, we volgen in grote lijnen het huishoudschema om in dat ritme te komen. Zo ziet de reminder voor vandaag eruit.

Deze reminders worden alle werkdagen gepubliceerd, ter ondersteuning van het huishoudschema.
Om deze te volgen moet je lid zijn van Firma Huishouden.

 

Read More »

Uitgerust?
Mooi!

Vanaf vandaag volgen we in grote lijnen het huishoudschema, zodat je in het ritme komt en zo een routine opbouwt. Zo ziet de reminder voor vandaag eruit.

Deze reminders worden alle werkdagen gepubliceerd, ter ondersteuning van het huishoudschema. Om deze te volgen moet je lid zijn van Firma Huishouden.

Wij gaan ons voornamelijk bezighouden met de dagtaak.

Ik geef je wederom de mogelijkheid om de klus in je eigen tijd te voltooien.

Read More »