Categorie: Schoonmaken

Heb jij dat ook weleens? Dat je ergens niet tevreden over bent en zoekt naar een alternatief, maar niet precies weet welke. En dat je denkt dat je het hebt gevonden, of er zelfs van overtuigd bent, maar het hét toch niet is! Of dat je hoofd vol zit met ideeën op een moment dat je er niets mee kunt en vervolgens bij thuiskomst een blackout hebt? Om dan later te denken dat het toch beter was zoals het was?

Read More »

Is het je al eens overkomen? Je wilt thee maken, schenkt het kokende water in een theeglas en er verschijnen allemaal witte schilfertjes. Bah, dat is niet fijn. Het is kalk! Maak je waterkoker maar eens open en kijk wat er aan de bodem gekoekt zit. Hieronder geef ik je tips hoe je deze vieze laag kunt verwijderen.

 

Hoe je de waterkoker schoonmaakt en ontkalkt

 

Zo maak je de waterkoker schoon

  • Vul de waterkoker met 1 deel azijn en 2 delen water.

Read More »

Zoals ik in deel 1 al vertelde merk ik dat er, vooral bij de jongere generatie, veel vragen zijn met betrekking tot huishoudelijke taken. Vroeger leerde je op school nog hoe je moest strijken, kreeg je ‘huishoudkunde’ en leerde je koken. Je kreeg zelfs een pop om voor te zorgen alsof het je eigen kind was. Dat waren de echte huishoudscholen.
Ondanks dat ik nooit naar een huishoudschool ging heb ik toch leren strijken,

Read More »

Het mooie weer is gekomen, de voorjaarsschoonmaak is in menig huis in volle gang en de schuur of garage kan zo langzamerhand ook wel een opruimbeurt gebruiken. Je kunt er huizenhoog tegenop zien om die bende op te ruimen, maar het geeft zo’n heerlijk voldaan gevoel als het klaar is. Bovendien weet je meteen weer waar alles ook alweer stond en wat je allemaal bezit. En ben je er weer voor een halfjaar vanaf.

Read More »

Ik heb het er al eens vaker over gehad; De huishouding als onderneming, waarin ik uitleg dat de organisatie van een huishouden goed vergelijkbaar is met de organisatie van een bedrijf. Dat, binnen zowel een bedrijf als een huishouding, het management moet zorgen dat alles loopt. En dat binnen mijn huishouden ik een van de managers ben en overleg met mijn partner. Maar wat nu wanneer je partner niet meewerkt? Zich niet aan dezelfde regeltjes houdt?

Read More »

Ook in maart gaan de veranderingen (lees: verbeteringen) gewoon door. Een aantal er van zal je zijn opgevallen, maar het merendeel gebeurt achter de schermen.
De maand begon met een aantal gratis planners voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. Een agenda bijhouden is op school of voor je werk de gewoonste zaak van de wereld. Maar waarom zou je dat ook niet thuis gaan doen, waar soms de meest uiteenlopende afspraken en plannen in elkaar moeten passen.

Read More »

Heb jij ook zo genoten van dat heerlijke weer de afgelopen week? En was je ook zo blij dat de was eindelijk weer naar buiten kon? Heb je ook heel snel het beddengoed gewassen, buiten gedroogd en er meteen weer het bed mee opgemaakt? Ikke wel! Zálig! De weergoden gaan vast weer hun best doen deze week, maar dat lijkt hier vandaag nog niet te lukken, helaas. Maar ik heb mijn prachtige overkapping en mijn super praktische droogrekken. 

Read More »

We slapen elke nacht op onze matrassen en daarom is het belangrijk om ze schoon en verzorgd te houden. Er hoopt zich een hoop vuil, stof en vocht op in zo’n matras. En het komt in ieder huishouden wel eens voor; een ongelukje op de matras. Hier volgen enkele tips om zowel die ongelukjes schoon te maken als je matras schoon en fris te houden.

 

De matras reinigen en vlekken en geuren verwijderen

Algemene schoonmaaktips voor je matras

Het draaien van een matras is essentieel zodat er een gelijkmatige slijtage ontstaat.

Read More »

Ik weet niet of het jou ooit is overkomen, maar bij mij bleef het toilet boven maar ruiken als ik het had schoongemaakt. Nu wist ik dat er ‘s nachts slaapdronken kinderen naar die wc gingen en er wel eens een ongelukje gebeurde. Maar of ik het nu twee maal of tien maal in de week schoonmaakte, het bleef een stinkend toilet. Gelukkig ben ik er al jaren achter waar de stank vandaan kwam en overkomt mij dit niet meer.

Read More »

Nu de winter snel voorbij is en er hoogstwaarschijnlijk (en hopelijk) geen zout meer wordt gestrooid is het nu de tijd om je auto te wassen. Roest aan je auto voorkomen doe je door het strooizout nu te verwijderen.

 

Snelle Tip | Roest aan je auto voorkomen

 

Roest voorkomen

Strooizout dat terechtkomt in de wielkasten van de auto kunnen roest veroorzaken. Spuit daarom aan het eind van elke winter deze wielkasten goed schoon.

Read More »