Categorie: School

Als je kind straks voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaat krijgt het te maken met huiswerk. Voor sommige kinderen is dit een bijkomstigheid, voor anderen een crime, een beroving van de vrije tijd.

Back to School: Huiswerk maken. Help je kind!

Mijn ervaring is dat onze kinderen de meeste moeite hadden met het plannen van het huiswerk. Wanneer de leerkracht opgaf dat ze over een week een toets moesten maken werd er pas een avond van te voren voor geleerd.

Read More »

Wij zijn natuurlijk het grote voorbeeld voor onze kinderen. Hoe het kind zich ontwikkelt wanneer je het zegt stil te moeten zijn in een gesprek met volwassenen. Waar het in uit gaat blinken wanneer je het dagelijks aanmoedigt om te blijven zingen. Hoe je het stimuleert als het weer eens met een verzameling stenen of slakken in huis komt. Wanneer je zomaar zijn of haar kamer binnenstormt terwijl er duidelijk “niet storen” op geplakt zit.

Read More »

Voor sommige kinderen breekt er weer een spannende tijd aan; terug naar school. Er zijn ook kinderen waarvoor het de eerste keer is en het ene kind kan niet wachten, terwijl het andere kind al nachten niet meer slaapt. De eerste schooldag moet de mooiste van velen zijn, voor ieder kind.

Back to School: Eerste schooldag

Wat kun jij doen om deze tijd voor je kind wat minder spannend te maken?

Voorbereiden is het halve werk.

Read More »