Categorie: Routines

Zoals ik al aangaf in Gratis huishoudschema Mei 2017 en April in vogelvlucht is het wat rustiger op de website geweest in mei dan je gewend bent. Dat was alleen uiterlijk vertoon, geloof me. Achter de schermen was het beredruk. Natuurlijk ging de cursus van start, maar ook kwamen er allerlei andere (rand)zaken voorbij die ‘even’ gedaan moesten worden.

Orde in de Chaos

De 50-daagse cursus Orde in de Chaos is in volle gang.

Read More »

Heb jij dat ook weleens? Dat je ergens niet tevreden over bent en zoekt naar een alternatief, maar niet precies weet welke. En dat je denkt dat je het hebt gevonden, of er zelfs van overtuigd bent, maar het hét toch niet is! Of dat je hoofd vol zit met ideeën op een moment dat je er niets mee kunt en vervolgens bij thuiskomst een blackout hebt? Om dan later te denken dat het toch beter was zoals het was?

Read More »

Rommel! Ik kan het niet vaak genoeg herhalen; zorg dat je er af komt!

Rommel in je huis is chaos in je hoofd

Wat is rommel?

Dat zijn de dingen die in je huis zwerven, kasten vullen of stapels vormen waar je niets mee doet. Spullen die je van de ene hoek naar de andere duwt omdat ze in de weg staan. Spullen die je al jaren niet hebt gebruikt en alleen maar je kasten bezet houden.

Read More »

Ook in maart gaan de veranderingen (lees: verbeteringen) gewoon door. Een aantal er van zal je zijn opgevallen, maar het merendeel gebeurt achter de schermen.
De maand begon met een aantal gratis planners voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. Een agenda bijhouden is op school of voor je werk de gewoonste zaak van de wereld. Maar waarom zou je dat ook niet thuis gaan doen, waar soms de meest uiteenlopende afspraken en plannen in elkaar moeten passen.

Read More »

In de eerste twee maanden van dit jaar is er veel veranderd en daardoor ook veel nieuw. Zo begon ik dit jaar met hoe, waar en wanneer je homemade schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze uitleg kwam naar aanleiding van een vraag van een van de lezers. Aan de hand van een klein aantal van de vele recepten die ik al eens publiceerde met zelfgemaakte schoonmaakmiddelen, heb ik uitgelegd hoe het werkt. Via een infographic heb ik dit duidelijk proberen te maken.

Read More »

Het nieuwe huishoudschema is weer gratis te downloaden. Via de besloten Facebookgroep Firma Huishouden krijg je aanvullend reminders en tips om dit schema te volgen. Dit doen we al vanaf september 2016. Lees hier voor meer informatie over Firma Huishouden en hoe je lid kunt worden.

 

Gratis huishoudschema Februari 2017

Download het gratis huishoudschema hier

 

Huishoudschema op maat

Voor de meesten werkt dit basis huishoudschema plus de dagelijkse reminders heel goed. 

Read More »

Het huishouden doen in maar een uurtje per dag is razend populair. Steeds vaker ontvang ik mail met vragen, meldingen van deelacties en aanvragen om lid te worden. Sommige vragen worden zo herhaaldelijk gesteld dat ik tijd tekort kom om ze allemaal te beantwoorden. Er moet immers ook dagelijks een interessant artikel online 🙂

Jij vraagt, ik draai

Maar juist omdat bepaalde vragen steeds terugkwamen werd mij iets duidelijk. Er blijkt dus veel behoefte te zijn aan meer informatie,

Read More »

Je zou haast geloven dat alles wat je hier leest is geschreven door een model huisvrouw, maar niets is minder waar. Geloof echt niet dat mijn huishouden perfect is. Ook in mijn huis ligt stof en wordt weleens een huishoud taak overgeslagen. Maar daarom is mijn huis wel opgeruimd en netjes en ben ik een opgeruimd persoon. En om je gerust te stellen dat deze niet alle uren van de dag aan het poetsen zijn,

Read More »

Er zijn mensen die precies weten of ze een ochtend- of avondmens zijn. Ik weet dat niet, stom he? Kun je ook beide zijn?
Ik sta ‘s ochtends redelijk vroeg op, omdat ik altijd gemotiveerd ben om een nieuwe dag te beginnen en genoeg inspiratie heb om hem in te vullen. Genoeg plannen en ideeën. En dan zou je zeggen dat ik er ‘s avonds lekker vroeg in lig. Maar niets is minder waar want ik kan geen afscheid nemen van de dag.

Read More »

We gaan in het nieuwe jaar vrolijk verder met ons huishouden. Een groot aantal doen dit via Firma Huishouden waar we al vanaf september het huishoudschema volgen. Hun huishouden is op orde en ze besteden gemiddeld niet meer dan een uurtje per dag aan het schoonmaken. Hierdoor houden ze veel meer tijd over om andere leuke dingen te doen. Voor de meesten werkt het huishoudschema plus de dagelijkse reminders dus heel goed. Ook weet ik dat een aantal recent lid zijn geworden en in januari willen beginnen met het volgen van het schema.

Read More »