Categorie: Financiën

Het is een ongenode gast: Papier. Het komt dagelijks je huis binnen en in de meeste gevallen heb je er niet eens om gevraagd. Toch is het onvermijdelijk en om het onder controle te houden is het belangrijk dat je dagelijks alle binnenkomende papierwerk ordent en opruimt. Maak er een dagelijkse routine van dat maar een paar minuten van je kostbare tijd kost.

En als ik het over papierwerk heb, heb ik het niet alleen over de binnenkomende post,

Read More »

Vanaf het moment dat mijn kinderen besef kregen van geld waren ze er gek op. Niet om het uit te geven, maar juist om het te sparen. Hoe dikker die portemonnee en hoe zwaarder de spaarpot, hoe trotser ze waren. En nog steeds gooien ze geen geld over de balk. Al moet ik zeggen dat in de leeftijd waarin ze nu komen kleren wel een grote hoofdrol gaan spelen. Ze werken er nu zelf voor en nemen graag diensten over van anderen die minder zin hebben aan geld verdienen,

Read More »

Ik spaar, jij spaart, wij sparen. Sparen is normaal, sparen doet iedereen (of doet een poging), want stel je voor dat er iets gebeurt of stuk gaat, dan moet je wel ingedekt zijn. En er is altijd wel iets wat je graag zou willen hebben maar niet zomaar kan betalen. Sparen is dus zinvol.

Maar is dat wel zo?

 

Is sparen nog wel zinvol? De voordelen en de beste manier waarop je kunt sparen @waarismam.nl

Waarom moet je sparen

Ieder gezin moet sparen om financiële problemen te voorkomen.

Read More »

Sinds een paar maanden werken alle kinderen in ons gezin. De beide jongsten, mijn dochter van 17 en mijn zoon van 14, hebben sinds kort ook een baantje. De een heeft een bijbaantje achter de kassa bij een grote supermarkt en de ander brengt de lokale krantjes en folders rond. Beide verdienen nu dus geld, maar heeft dat ook invloed op ons inkomen?

Er zijn natuurlijk heel veel kinderen in die leeftijd die een baan hebben en bijverdienen.

Read More »

Binnenkort wordt onze dochter al 18 jaar. Onvoorstelbaar, wat vliegt de tijd voorbij. En soms heb ik het gevoel dat ik iets heb gemist, niet goed heb opgelet, wanneer ik foto’s terugkijk of herinneringen ophaal. Een weemoedig gevoel van de tijd die nooit meer terugkomt. Maar ook trots als ik zie hoe ze zich heeft ontwikkeld tot een verantwoordelijke, sterke ‘vrouw’. Ja vrouw, ze wordt immers officieel volwassen bij de leeftijd van 18 jaar.

Read More »

Omdat we pas samenwoonden, alles nog nieuw was en ik liever leuke dingen deed, waren de paperassen wel het laatste waar ik me mee bezig hield. Die administratie kon me gestolen worden. Destijds zat ik vanwege mijn baan de hele dag al in de administratie en omdat ik blij was om ‘s avonds andere leuke dingen te doen, was mijn administratie thuis een puinhoop. Dus rekeningen die betaald waren werden samen met anderen, die nog betaald moesten worden op een grote hoop in een keukenla bewaard.

Read More »

Rondkomen in deze tijd is voor velen moeilijk. Op dit moment doen zich in alle lagen van de bevolking financiële problemen voor. Om er voor te waken dat het niet jou overkomt of om er juist uit te komen, moet je gaan budgetteren. Er bestaan buro’s die je hierbij kunnen helpen, maar ook deze kosten geld. Wanneer je in staat bent om je schulden nog te overzien of wilt voorkomen dat je schulden krijgt, kun je het beste zelf gaan budgetteren.

Read More »

Ik ben wekelijks ongeveer anderhalf uur nodig om mijn boodschappenlijstje samen te stellen. Terwijl ik het opschrijf bedenk ik me hoe absurd het klinkt, maar het is waar.
Omdat het voor ons van belang is om voordelig in te kopen doe ik het voorwerk thuis en zet alle koopjes en aanbiedingen op een rij.
Ik bekijk alle folders online van alle supermarkten in de buurt en hier probeer ik dan een weekmenu uit te toveren.

Read More »

Om inzicht te krijgen in je financiële situatie en om te (be)sparen is het is handig om voor jezelf een budget te maken. Een budget is een begroting waarin je kunt zien hoeveel er binnenkomt en waar je het aan uitgeeft.

Voor iedereen ziet een begroting er anders uit. Niet iedereen stelt
dezelfde prioriteiten en maakt ook andere keuzes.
Er zijn dure en goedkope maanden. December bijvoorbeeld is de duurste maand,

Read More »