Categorie: Organiseren

Heb jij dat ook weleens? Dat je ergens niet tevreden over bent en zoekt naar een alternatief, maar niet precies weet welke. En dat je denkt dat je het hebt gevonden, of er zelfs van overtuigd bent, maar het hét toch niet is! Of dat je hoofd vol zit met ideeën op een moment dat je er niets mee kunt en vervolgens bij thuiskomst een blackout hebt? Om dan later te denken dat het toch beter was zoals het was?

Read More »

Rommel! Ik kan het niet vaak genoeg herhalen; zorg dat je er af komt!

Rommel in je huis is chaos in je hoofd

Wat is rommel?

Dat zijn de dingen die in je huis zwerven, kasten vullen of stapels vormen waar je niets mee doet. Spullen die je van de ene hoek naar de andere duwt omdat ze in de weg staan. Spullen die je al jaren niet hebt gebruikt en alleen maar je kasten bezet houden.

Read More »

Vertel eens, heb jij nog een paar schoenen staan die je al drie jaar niet meer hebt gedragen omdat de zolen lek zijn en de neuzen kaal? En vertel eens, kun jij precies vertellen wat er op zolder in die kast ligt? En nu heel eerlijk, ligt die broek er nog? Die, waarvan je hoopt ooit nog weer in te passen?

Rommel!

Ik kan je vragen waarom bewaar je die schoenen en jij zegt “omdat ze zo lekker zaten”.

Read More »

Ook in maart gaan de veranderingen (lees: verbeteringen) gewoon door. Een aantal er van zal je zijn opgevallen, maar het merendeel gebeurt achter de schermen.
De maand begon met een aantal gratis planners voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. Een agenda bijhouden is op school of voor je werk de gewoonste zaak van de wereld. Maar waarom zou je dat ook niet thuis gaan doen, waar soms de meest uiteenlopende afspraken en plannen in elkaar moeten passen.

Read More »

In de eerste twee maanden van dit jaar is er veel veranderd en daardoor ook veel nieuw. Zo begon ik dit jaar met hoe, waar en wanneer je homemade schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze uitleg kwam naar aanleiding van een vraag van een van de lezers. Aan de hand van een klein aantal van de vele recepten die ik al eens publiceerde met zelfgemaakte schoonmaakmiddelen, heb ik uitgelegd hoe het werkt. Via een infographic heb ik dit duidelijk proberen te maken.

Read More »

Wij gooien veel te veel etenswaren weg omdat we het niet goed bewaren. Zonde, verkwisting en zeker niet duurzaam. Tijd om eens te kijken naar waar dit anders kan. Door bijvoorbeeld wel goed te bewaren. Ik wil je vertellen hoe ik het doe.

Praktische tips om duurzaam te bewaren
Bewaartips voor je koelkast

  • Praktische tips om duurzaam te bewarenZet je koelkast op 4 ºC. Dat is stand 3 als je 5 standen hebt en stand 6 bij 10 standen.
  • Ik heb een vaste indeling in de koelkast zodat iedereen binnen mijn huishouden weet waar iets staat.

Read More »

Het nieuwe huishoudschema is weer gratis te downloaden. Via de besloten Facebookgroep Firma Huishouden krijg je aanvullend reminders en tips om dit schema te volgen. Dit doen we al vanaf september 2016. Lees hier voor meer informatie over Firma Huishouden en hoe je lid kunt worden.

 

Gratis huishoudschema Februari 2017

Download het gratis huishoudschema hier

 

Huishoudschema op maat

Voor de meesten werkt dit basis huishoudschema plus de dagelijkse reminders heel goed. 

Read More »

Het huishouden doen in maar een uurtje per dag is razend populair. Steeds vaker ontvang ik mail met vragen, meldingen van deelacties en aanvragen om lid te worden. Sommige vragen worden zo herhaaldelijk gesteld dat ik tijd tekort kom om ze allemaal te beantwoorden. Er moet immers ook dagelijks een interessant artikel online 🙂

Jij vraagt, ik draai

Maar juist omdat bepaalde vragen steeds terugkwamen werd mij iets duidelijk. Er blijkt dus veel behoefte te zijn aan meer informatie,

Read More »

Heb jij dat ook? Dat je graag duurzaam wilt leven, maar geen zin hebt om eerst een speurtocht te houden wat wel en niet goed is? Ik probeer het wel, door bijvoorbeeld mijn eigen schoonmaakproducten te maken, moestuinieren, zonnepanelen, afval scheiden. Maar dat is bij lange na niet genoeg. Duurzaam leven gaat verder dan een paar zonnepanelen en wat spouwmuur isolatie. Duurzame producten zijn ook niet echt herkenbaar. Kleding bijvoorbeeld. Ik moet altijd eerst het internet op om uit te zoeken welke kleding niet wordt vervaardigd door kinderhanden.

Read More »

Het is geen feit dat alles goed blijft in de koelkast. Sommige dingen, ook verse producten, zijn veel beter af op kamertemperatuur en zijn juist daardoor veel langer houdbaar. Kijk hier welke dingen niet in de koelkast horen.

 

9 Dingen die niet in de koelkast horen

 

9 Dingen die niet in de koelkast horen

Hete saus

Deze saus kun je met een gerust hart bewaren in je voorraadkast, wel drie jaar lang.

9 Dingen die niet in de koelkast horen
Aardappelen

Koeling heeft zelfs een negatieve invloed op hun smaak,

Read More »