• By:

currant-823777_1280De A van Aalbes. Deze staat al jaren in mijn tuin en de kinderen, zo klein als ze nog waren, wisten altijd precies wanneer ze er van mochten snoepen; “ze moeten wel rood zijn anders krijg je een zuur gezicht”.

Maar je hebt er nog 2 soorten, de zwarte en de witte. Deze bessen zijn zeer makkelijk te kweken zolang de grond maar niet te droog is waar ze in staan. Een mooie plek in halfschaduw vinden ze heerlijk. Zorg wel voor een beetje beschutting, dus zet ze niet midden op je grasveldje. Maar in een border langs de kant doen deze lekkere bessen het geweldig.

currant-372627_1280Wil je er meer dan 1 struik zorg dan dat je genoeg ruimte hebt en laat er ongeveer 1.50 meter tussen. Om ze te planten moet je nog wel even wachten; dit kan namelijk tussen oktober en april. Wanneer je ze plant doe je er wat organische mest bij (dit doe je daarna elk jaar weer) en je krijgt de prachtigste rode (zwarte of witte) bessen.

Het meeste werk, en ik weet niet eens zeker of het veel werk is want als je eenmaal weet hoe ben je zo klaar, zit in het snoeien.
Het snoeien gaat als volgt: Als je struikje nog jong is moet je ongeveer 8 zijtakken vanaf de hoofdtak laten zitten en alle zijscheuten weghalen. Later komen er langs de hoofdtak korte twijgjes waar de bessen op groeien. Deze worden dan teruggesnoeid tot op enkele knoppen (ogen) na.

En als je dit jaarlijks doet kun je straks ook je eigen tuintje inlopen en heerlijk snoepen.

Een andere tip, en hiervoor ben je wel meer dan 1 struik nodig, is er jam van maken!

Liefs, Helga

Geen artikel missen? Klik hier
 
Lieve lezers, door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Vond je het een interessant artikel? Abonneer je dan op de Week van Mam zodat je geen artikel meer mist en ontvang gratis deze planners!

Planners

Ontvang je liever een andere nieuwsbrief? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge