Categorie: Voorjaarschallenge 2016

Het is vandaag een echte Goede Vrijdag, vandaag de Finishing Touch!

Eerst wil ik het even met jullie hebben over de ervaringen van deze Voorjaarschallenge.
Hoe voelt je huis nu aan? Het is nu al een tijdje lekker schoon en opgeruimd. Wellicht heb je zelfs een totaal andere inrichting. Het zou een heerlijk gevoel moeten zijn. Het gevoel dat je klaar bent voor de lente.

 

Voorjaarsschoonmaak

Zomertijd

 

Read More »

Het is bijna zover, nog een paar daagjes; Lente! Met uitzondering van de zomer mijn meest favoriete seizoen. Zon, kleur, buiten, ik ben er dol op. Op je blote voeten de hele dag buiten zijn, in de tuin zijn. Genieten van de kakelende vogels die bezig zijn hun nest te verdedigen of een discussie voeren met hun pasgeboren kroost over dat er meer voedsel moet komen. Ik kan er uren zitten genieten, in mijn tuin…

Read More »

We naderen het einde en we zijn dan ook al bij de 8e editie van de Voorjaarschallenge 2016 aangekomen: De garage en schuur.

 

Voorjaarschallenge

 

Schoonmaken en opruimen van de schuur en de garage

Qua schoonmaken alleen maar een kwestie van een ragebol en een bezem, maar als het op opruimen aankomt kan dit een beste klus zijn. Ik weet natuurlijk niet hoe de garage en de schuur er bij jullie uitziet,

Read More »

Vanaf nu gaan we het iets rustiger aandoen want de grootste klussen hebben we inmiddels gehad. Deze week is de bijkeuken of je wasruimte aan de beurt. In mijn ‘washok’ staat een wasmachine, een droger en een extra koelkast. En ik weet dat in sommige huizen daar ook de diepvries staat. Bij mij staat deze in de garage.

 

Wasruimte/bijkeuken

Enkele tips ter aanvulling van de checklist van deze week

Ik heb wel de diepvries op de lijst gezet,

Read More »

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekje rust en diegene met die extra kamer wens ik sterkte deze week, nog even doorbijten. Het is namelijk tijd voor de keuken!

Een heel werkje en echt niet bedoeld om in een dag te voltooien. Een volledige keuken heeft nogal wat apparatuur en machines en dat moet allemaal schoon. Maar dat kan natuurlijk ook later. Hoofdzaak zijn de kasten die leeg en schoon moeten.

Read More »

We zijn bijna op de helft! Na een drukke week van alle serviesgoed wassen en misschien een totale herinrichting van je kamer gaan we het even weer iets rustiger aan doen. Ik zet ‘even’ want er komt nog een pittige aan, je kunt vast raden wat dat is. Maar eerst de extra kamer, meestal een eetkamer of kantoor.

Eetkamer of kantoor

Mijn ‘kantoor’ is meer een atelier, een hobby ruimte. Ik noem het mijn paradijs 🙂
Daar waar je me altijd kunt vinden.

Read More »

De afgelopen week was voor de meesten niet zoveel werk. Dit gaat de komende weken een beetje anders zijn. We zijn inmiddels, voor de meeste huizen, beneden aangekomen, wat betekent dat hier de grootste ruimtes zijn. En we beginnen met de grootste en dat betekent?

De woonkamer

En eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn.
Wanneer ik mijn woonkamer een grote schoonmaakbeurt geef moet er altijd heringericht worden. Dat geeft mij voldoening en ik kan niet uitleggen waarom.

Read More »

halDeze week pakken we vier onderdelen aan; de overloop, de trap, de hal en het toilet. In de meeste huizen staan deze, merendeels kleine ruimtes, met elkaar in verbinding. Mijn hal en overloop zijn verzamelplaatsen waarin ik altijd tevergeefs een poging doe om alles opgeruimd te houden. Wanneer ik dit niet bijhoud strompel je over de schoenen en kunnen gasten geen jas meer aan de kapstok kwijt.

Opruimen is dus de grootste kwestie in deze ruimtes

Ik ben best trots op onze open trap met het sierlijk gedraaide hekwerk.

Read More »

voorjaarschallenge badkamerVoordat je deze week gaat starten met stap 2 van de voorjaarschallenge, de badkamer, wil ik nog enkele tips met je delen.
Onlangs liet ik je kennismaken met een aantal homemade schoonmaakmiddelen. Speciaal voor de badkamer heb ik er nog een paar voor je.

Recepten homemade schoonmaakmiddelen

Recept homemade voegenreiniger

  • 3/4 cup baking soda
  • 1/4 cup dikke bleek
  • oude tandenborstel

Recept homemade desinfecteer

  • spuitfles
  • 1 liter water
  • 1/4 liter schoonmaakazijn
  • sap van een hele citroen

voorjaarschallenge tea tree oilRecept homemade wc reiniger

  • spuitfles
  • scheut azijn
  • paar druppels tea tree olie (daar heb je het weer!)

Recept homemade ‘dagelijkse fles’

Read More »

Voorjaar Challenge. Deel 1 van 10. Voorjaarsschoonmaak in 10 weken. Slaapkamer. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

Wat houdt een voorjaarsschoonmaak in

De voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak werd/wordt aan het einde van de winterperiode uitgevoerd.

Op het moment dat de eerste zonnestralen in het huis kwamen en men daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien, was het juiste moment aangebroken om het hele huis eens goed schoon te maken. Systematisch – kamer voor kamer – ging men te werk. Geen kamer bleef gespaard.

De gordijnen werden van het raam gehaald en naar de stomerij gebracht of zelf gewassen.

Read More »

In 2015 begon ik al eens aan een voorjaarsschoonmaak, een voorjaarschallenge alleen voor mezelf en dat is me goed bevallen. Met de komst van een nieuw voorjaar wil ik jullie uitnodigen om met me mee te doen. Om jullie mee te laten genieten van een fris en opgeruimd huis wanneer de vogeltjes weer gaan fluiten en de eerste zonnestralen het huis binnen schijnen.

Een huishouden is een onderneming en alles draait om organisatie en tijd.

Read More »