• By:

Vogelpoep is een naar ‘goedje’.  Het beste is om het meteen uit te spoelen met water, maar niet iedereen is altijd in die gelegenheid of ziet meteen de vlek.

Als je vogelpoep te lang laat zitten zal er bijna altijd een doffe plek ontstaan. Dit komt door de zuren in de ontlasting. Ook wanneer je dit soort vlekken te lang op je auto laat zitten krijg je doffe plekken in de lak. Het beste is om deze gelijk na de reiniging weer in de was te zetten.

Vogelpoep-vlekken in kleding of ander textiel kun je ‘bleken’ met citroensap en daarna uitwassen in een sopje. Vlekken in het tapijt moeten echt met een biologisch wasmiddel, omdat deze geen bleekmiddelen bevat. Maak van dit wasmiddel veel schuim en maak hiermee de vlek schoon. Schuim houdt namelijk water vast zodat het tapijt zo weinig mogelijk water opneemt. Wrijf het na met een droge doek.

Vlekken op het raam maak je nat, zolang totdat het week is geworden en je de vlek weg kunt wassen.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.


Door samenwerkingen kunnen artikelen gesponsorde links bevatten. Voor meer informatie hierover wil ik je graag verwijzen naar de disclaimer.

Welke nieuwsbrief ontvang jij graag?

Ontvang tips, inspiratie, aanbiedingen en nog meer in je mailbox!
(uiteraard mag je ze ook allemaal!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge