Categorie: Vlekken-ABC

Het zal je maar gebeuren; je kind is net iets eerder wakker dan jij en gaat stiekem naar beneden. Als jij na een halfuurtje ook beneden komt is je muur versiert met een prachtige tekeningen van kindlief…

Lees hier hoe je dit probleem kunt oplossen en nog meer tips hoe je muren en plafonds reinigt.

 

17 Tips voor het reinigen van muren en plafonds

17 tips voor het reinigen van muren en plafonds

  1. Voordat je een geschilderd oppervlak gaat reinigen,

Read More »

Het kan toch niet waar zijn? Kauwgom in je bekleding! Of in je haar! Dat is echt een nachtmerrie! Vrees niet, ik heb een aantal tips voor je. Kauwgom verwijderen hoeft geen nachtmerrie te zijn als je weet hoe je het aan moet pakken.

 

Kauwgom verwijderen | Vlekken-abc

Kauwgom verwijderen uit kleding

  1. Als de kauwgom nog zacht is doe je de kleding eerst in de vriezer zodat het hard wordt
  2. Schraap met een bot mes de kauwgom van de stof.

Read More »

Het is behoorlijk handig om te weten hoe je een haarverf vlek kunt verwijderen voordat je begint met verven. En dat komt omdat een haarverf immers een kleurstof is dat behoort te vlekken cq. kleuren, namelijk in je haar. Maar uiteraard niet op je vloerbedekking of kleding bijvoorbeeld doordat je hebt gemorst of gedruppeld. Met dit soort vlekken is het heel belangrijk dat je ze meteen aanpakt wanneer het gebeurt. Vandaar dat het zo belangrijk is dat je weet hoe.

Read More »

Een mascara vlek kan je snel overkomen; zonder na te denken in je ogen wrijven en daarna je witte shirt recht trekken en BOEM, daar zit de zwarte veeg. Handel wel gelijk om het er uit te halen, laat het niet wachten tot de volgende dag. Wanneer je de vlek meteen aanpakt is het makkelijk te verwijderen. Hoewel een waterproof mascara iets lastiger is.

Zo aan het begin van 2017 start ik een vlekken-abc-gids waarin wekelijks de behandeling van een vlek voorbij komt.

Read More »

Een alcoholvlek is zo gebeurt; een feestje, je mooiste goed, een duwtje en klaar is kees. Er zit een vlek in je nieuwe blouse. Een alcoholvlek in (be)kleding gaat niet alleen om de alcohol, maar een drank bevat meer ingrediënten dan dat. Vooral dranken met een kleurtje zijn lastig te verwijderen.

Zo aan het begin van 2017 start ik een vlekken-abc-gids waarin wekelijks de behandeling van een vlek voorbij komt. We beginnen,

Read More »