Ik ben wekelijks ongeveer anderhalf uur nodig om mijn boodschappenlijstje samen te stellen. Terwijl ik het opschrijf bedenk ik me hoe absurd het klinkt, maar het is waar.
Omdat het voor ons van belang is om voordelig in te kopen doe ik het voorwerk thuis en zet alle koopjes en aanbiedingen op een rij.
Ik bekijk alle folders online van alle supermarkten in de buurt en hier probeer ik dan een weekmenu uit te toveren. Deze hang ik in de keuken en aan de hand hiervan maak ik mijn boodschappenlijstje.

Op het internet zoek ik af en toe naar recepten wanneer mijn eigen fantasie geen ‘brood kan bakken’ van de aanbiedingen. Erg makkelijk dat internet!

Zo eenvoudig is het eigenlijk ook weer niet… Ik houd bijvoorbeeld ook nog rekening met de sport van de kinderen, de diensten van mijn man en mijn eigen werktijden. Wat soms neerkomt op een snelle maaltijd op zeker drie dagen per week. Het is dus van belang dat ik voordat ik met dit hele ritueel begin een planning maak van de komende week.

Ik ben dol op ovenschalen, gewoon omdat het lekker is, maar ook omdat je maar 10 minuten voorwerk hebt en het dan vervolgens een halfuur tot een uur zijn eigen best doet in de oven en je er geen omkijken naar hebt. Ik ben dol op vrije tijd. Maar ovenschalen die een uur de tijd nodig hebben kunnen dus niet op sportavonden.

Ik ben ook wel benieuwd hoe jullie je wekelijkse boodschappen doen?

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?

6 thoughts on “Ingewikkeld boodschappenlijstje

 1. Leuk verhaal! Ik ben wel benieuwd naar de printtabel. Heb je een link??

  Posted on 23 april 2015 at 17:51
  1. Dankjewel! Ik ga proberen de link zo snel mogelijk online te zetten.

   Posted on 29 april 2015 at 19:49
 2. Hi Helga,
  Jouw frustratie herken ik. Ik wilde onder andere transparantie in prijzen, aanbiedingen, voedingswaardes, enz en ik wilde makkelijker mijn boodschappenlijstje kunnen maken.
  Daarom ben ik Sjoprz gestart! Binnenkort lanceren we de bèta versie van de Sjoprz app. Vanaf dan krijg je inzicht in de prijs van je boodschappenlijstje bij de door jouw gekozen winkels. En krijg je bijvoorbeeld ook een bericht als, en waar, een van je favoriete producten in de aanbieding is. Voor een gedeelte zal het actueel houden en volledig krijgen van de Sjoprz database afhangen van ieders input (het ‘flitsmeister’- idee!) Als je op de hoogte wilt blijven? volg ons dan op Facebook of Twitter.
  Groet, Gaspard

  Posted on 22 januari 2015 at 22:30
 3. ik gebruik de app reclamefolders om makkelijk reclames ´mee naar de winkel te nemen´. hoef ik niet alle folders door te bladeren ´s avonds op de bank,maar kan ik dat ook al wachtend op de bus doen!

  Posted on 30 oktober 2014 at 13:33
  1. Hallo Dorina,

   Ik heb even gezocht en inderdaad is dit een handige app. En natuurlijk meteen gedownload.
   Ik kwam daarbij nog een handige app tegen, omdat ik ook meteen een weekmenu vaststel en aan de hand daarvan mijn boodschappen doe.
   Het is Koken met Aanbiedingen. Hierin vind je lekkere recepten gemaakt met de aanbiedingen van die week uit jouw favoriete supermarkt. Ik vind hem super!

   Posted on 3 november 2014 at 10:31