Categorie: Plannen

Ik hou van plannen! Ik plan álles. En van lijstjes! Zolang ik me kan herinneren schrijf ik al lijstjes. Het geeft overzicht en rust in mijn hoofd. En dat heb ik nodig. Mijn hoofd is van zichzelf al erg druk. Een lijstje is ook een onderdeel van het maken van plannen. Bovendien maakt het alles een stuk makkelijker. Want als ik vandaag goed organiseer en plan, en het uitvoer uiteraard, heb ik morgen meer vrije tijd.

Read More »

Midden in de zomervakantie denk je niet aan het poetsen van je huis. Genieten van zon, zee en strand, of al het andere wat bij een vakantie hoort. Dat ben ik nu ook aan het doen. Mijn kinderen zijn thuis en ik ga er vanuit dat er wel het één en ander schoon gehouden wordt. Maar ik weet ook dat ik straks een kleine inhaalslag moet maken als ik thuis ben. Want zij hebben tenslotte ook vakantie en gaan ook genieten.

Read More »

Ook in maart gaan de veranderingen (lees: verbeteringen) gewoon door. Een aantal er van zal je zijn opgevallen, maar het merendeel gebeurt achter de schermen.
De maand begon met een aantal gratis planners voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. Een agenda bijhouden is op school of voor je werk de gewoonste zaak van de wereld. Maar waarom zou je dat ook niet thuis gaan doen, waar soms de meest uiteenlopende afspraken en plannen in elkaar moeten passen.

Read More »

Een agenda bijhouden is op school of voor je werk de gewoonste zaak van de wereld. Maar waarom zou je dat ook niet thuis gaan doen, waar soms de meest uiteenlopende afspraken en plannen in elkaar moeten passen. Het plannen van het huishouden is een manier om overzicht en rust te krijgen.

 

Plannen van het huishouden | met gratis planners

 

Een persoonlijke en een gezinsagenda

Een gezamenlijke agenda, naast die van je zelf,

Read More »

In de eerste twee maanden van dit jaar is er veel veranderd en daardoor ook veel nieuw. Zo begon ik dit jaar met hoe, waar en wanneer je homemade schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze uitleg kwam naar aanleiding van een vraag van een van de lezers. Aan de hand van een klein aantal van de vele recepten die ik al eens publiceerde met zelfgemaakte schoonmaakmiddelen, heb ik uitgelegd hoe het werkt. Via een infographic heb ik dit duidelijk proberen te maken.

Read More »

Het nieuwe huishoudschema is weer gratis te downloaden. Via de besloten Facebookgroep Firma Huishouden krijg je aanvullend reminders en tips om dit schema te volgen. Dit doen we al vanaf september 2016. Lees hier voor meer informatie over Firma Huishouden en hoe je lid kunt worden.

 

Gratis huishoudschema Februari 2017

Download het gratis huishoudschema hier

 

Huishoudschema op maat

Voor de meesten werkt dit basis huishoudschema plus de dagelijkse reminders heel goed. 

Read More »

We gaan in het nieuwe jaar vrolijk verder met ons huishouden. Een groot aantal doen dit via Firma Huishouden waar we al vanaf september het huishoudschema volgen. Hun huishouden is op orde en ze besteden gemiddeld niet meer dan een uurtje per dag aan het schoonmaken. Hierdoor houden ze veel meer tijd over om andere leuke dingen te doen. Voor de meesten werkt het huishoudschema plus de dagelijkse reminders dus heel goed. Ook weet ik dat een aantal recent lid zijn geworden en in januari willen beginnen met het volgen van het schema.

Read More »

In Firma Huishouden beginnen we alweer aan onze vierde maand. De leden die vanaf het begin actief zijn met de huishoudschema’s hebben het al aardig onder de knie. Hun huishouden is op orde en ze besteden gemiddeld niet meer dan een uurtje per dag aan het schoonmaken. Hierdoor houden ze veel meer tijd over om andere leuke dingen te doen.

Wil jij dit ook?

Gratis Huishoudschema December 2016

Meld je aan als lid bij Firma Huishouden,

Read More »

Een doel is een droom met een deadline.

– Peter Darbo

 

Een doel zou iedereen moeten hebben, alle dagen, hoe klein ook. Een doel stellen is iets wat ik dagelijks doe. Het behalen van het doel is de uiteindelijke prijs, maar de reis er naar toe is mooier. Ik kan mijn energie en creativiteit erin kwijt. Ik krijg controle over situaties en het geeft me het resultaat dat ik wil.

Read More »

Het nieuwe, gratis huishoudschema voor oktober 2016 is online.

Gratis huishoudschema voor oktober 2016

Ik mag met trots zeggen dat we, en dat zijn inmiddels meer dan 80 leden, alweer beginnen aan onze tweede maand in Firma Huishouden.

Firma Huishouden Facebook Groep

Wat is Firma Huishouden

Firma Huishouden is een besloten Facebook Groep waarin leden elkaar motiveren, stimuleren en helpen hun huishouden in de minst mogelijke tijd gedaan te krijgen. Ons motto is dan ook:

[bctt tweet=”Besteed niet teveel tijd aan je huishouden,

Read More »

Sinds ik het huishoudschema van September publiceerde kwam er steeds vaker de opmerking “Dat kan nooit in een uurtje per dag!” en de vraag “Is dat echt waar?”. De logische vraag die daarop volgde was “Hoe doe jij je huishouden in een uur per dag?”. En die vraag ga ik hier beantwoorden en ik bewijs je dat het kan.

: ik bewijs dat het kan!
Een rekensom

Voordat ik het uit kan leggen moet ik je eerst een rekensom voorleggen.

Read More »