Categorie: Huishoudschema’s

De laatste maand van het jaar is vaak de drukste. Met al die feestdagen in het verschiet is een beetje plannen niet zo’n slecht idee. Vorig jaar schreef ik over de Kerst-stress met handige tips en inspiratie. Niet alleen tijdens de feestdagen is het handig om te plannen. Ik doe het altijd en kan er niet meer zonder. Het houdt natuurlijk niet op bij alleen maar plannen. Om het doel van een planning te behalen moet je wel in actie komen,

Read More »

De feestdagen komen alweer in het zicht. Ik weet niet of jullie je daar al mee bezighouden, maar hier in huis klinkt al sinds september regelmatig kerstmuziek. Mijn dochter, geboren dichtbij Kerst, is een echt kerstkind. Ze viert het liefst het hele jaar kerst.

December komt er aan

Zo gek is het bij mij niet, maar ik kan niet ontkennen dat ik echt uitkijk naar de gezelligheid, de warmte en de versieringen. En dat zal dan de komende tijd hier ook wel gaan doorschemeren.

Read More »

De drukke september maand én de vakantie ervoor is me niet in de kouwe kleren gaan zitten. Ik heb sinds jaren een enorme achterstand in mijn huishouden. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar er moet snel iets gebeuren. Juist daarom is dit nieuwe huishoudschema aan de late kant, want er kwam iets tussendoor!

de 7-daagse Herfst Challenge

De 7-daagse herfst challenge

Om weer in het ritme te komen,

Read More »

Wie heeft er iets aan haar huishouden gedaan in de vakantie? Vinger opsteken en eerlijk zijn! Nou… ik ook niet! Ik had er geen tijd voor, was op vakantie en had er gewoon geen zin in. En dat mag, toch?
De kinderen waren tijdens onze vakantie alleen thuis… En ik klaag echt niet, want ze hebben het op hun eigen manier erg netjes gehouden. Maar buiten hun eigen kleren wassen en opruimen en eens per week een stofzuiger gebruiken,

Read More »

Midden in de zomervakantie denk je niet aan het poetsen van je huis. Genieten van zon, zee en strand, of al het andere wat bij een vakantie hoort. Dat ben ik nu ook aan het doen. Mijn kinderen zijn thuis en ik ga er vanuit dat er wel het één en ander schoon gehouden wordt. Maar ik weet ook dat ik straks een kleine inhaalslag moet maken als ik thuis ben. Want zij hebben tenslotte ook vakantie en gaan ook genieten.

Read More »

Hij is er weer, hoor! Helemaal gratis en voor niks; het Huishoudschema. Je kunt weer orde gaan scheppen in de chaos. Over Orde in de Chaos gesproken; de cursus is bijna ten einde en de reacties tot nu toe zijn positief en dat stemt mij heel blij. Ik heb al een aantal tips gekregen van de cursisten, en hoop er nog een aantal te krijgen, waarmee ik versie 1.0 wel op kan krikken naar Orde in de Chaos –

Read More »

Heb jij dat ook weleens? Dat je ergens niet tevreden over bent en zoekt naar een alternatief, maar niet precies weet welke. En dat je denkt dat je het hebt gevonden, of er zelfs van overtuigd bent, maar het hét toch niet is! Of dat je hoofd vol zit met ideeën op een moment dat je er niets mee kunt en vervolgens bij thuiskomst een blackout hebt? Om dan later te denken dat het toch beter was zoals het was?

Read More »

Ook in maart gaan de veranderingen (lees: verbeteringen) gewoon door. Een aantal er van zal je zijn opgevallen, maar het merendeel gebeurt achter de schermen.
De maand begon met een aantal gratis planners voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. Een agenda bijhouden is op school of voor je werk de gewoonste zaak van de wereld. Maar waarom zou je dat ook niet thuis gaan doen, waar soms de meest uiteenlopende afspraken en plannen in elkaar moeten passen.

Read More »

In de eerste twee maanden van dit jaar is er veel veranderd en daardoor ook veel nieuw. Zo begon ik dit jaar met hoe, waar en wanneer je homemade schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze uitleg kwam naar aanleiding van een vraag van een van de lezers. Aan de hand van een klein aantal van de vele recepten die ik al eens publiceerde met zelfgemaakte schoonmaakmiddelen, heb ik uitgelegd hoe het werkt. Via een infographic heb ik dit duidelijk proberen te maken.

Read More »

Het nieuwe huishoudschema is weer gratis te downloaden. Via de besloten Facebookgroep Firma Huishouden krijg je aanvullend reminders en tips om dit schema te volgen. Dit doen we al vanaf september 2016. Lees hier voor meer informatie over Firma Huishouden en hoe je lid kunt worden.

 

Gratis huishoudschema Februari 2017

Download het gratis huishoudschema hier

 

Huishoudschema op maat

Voor de meesten werkt dit basis huishoudschema plus de dagelijkse reminders heel goed. 

Read More »

We gaan in het nieuwe jaar vrolijk verder met ons huishouden. Een groot aantal doen dit via Firma Huishouden waar we al vanaf september het huishoudschema volgen. Hun huishouden is op orde en ze besteden gemiddeld niet meer dan een uurtje per dag aan het schoonmaken. Hierdoor houden ze veel meer tijd over om andere leuke dingen te doen. Voor de meesten werkt het huishoudschema plus de dagelijkse reminders dus heel goed. Ook weet ik dat een aantal recent lid zijn geworden en in januari willen beginnen met het volgen van het schema.

Read More »