Groen schoonmaken met water en een stoomreiniger

Groen schoonmaken met water en een stoomreiniger

Groen schoonmaken met water en een stoomreiniger

Zoals inmiddels wijd en zijd bekend ben ik altijd op zoek naar maniertjes om sneller van mijn poetswerkzaamheden af te komen. En op een ochtend zat ik eens voor de tv. Dat gebeurt mij normaal gesproken zelden. De tv gaat hier pas na het avondeten aan en dat is geen regel, maar een kwestie van tijd. Niemand heeft er eerder tijd voor. Studerende kinderen, werkende man en ik kijk overdag naar een ander vierkant scherm om de kost te verdienen.

Afijn, toen ik dus bij uitzondering op een ochtend naar de tv keek zapte ik een aantal zenders voorbij en viel mijn oog op een apparaat dat voorbij kwam. Het was in zo’n telewinkel programma met van die schreeuwerige, nagesynchroniseerde stemmen waar je kippenvel van krijgt. Er werd een stoomreiniger geshowd die, zoals gepresenteerd, bijna alles schoonmaakt. Maar opvallend voor mij; je kunt ermee dweilen en strijken …

En dat gegeven vond ik wel heel interessant. Ik heb nog een dweilsysteem van een eeuw geleden. Een wisser waar je de doekjes met de puntjes in de hoeken moet drukken. Voor mij heeft het altijd gewerkt hoor en ik ben er ook best handig en snel mee. Maar alles wat beter en nog sneller kan komt mij goed van pas. En over het strijken hoef ik inmiddels niet meer uit te wijden. In het kort: het is niet mijn hobby.
Dus mijn zinnen waren gezet op díe stoomreiniger. Je hoeft hem overigens niet bij die schreeuwerige mensen te bestellen. Hij is gewoon bij Fonq te koop.

Groen schoonmaken met water en een stoomreiniger

Verkoopleus Fonq

Met dit apparaat verwijder je hardnekkige vlekken en vuil in een handomdraai. Extra handig: Deze stoomreiniger is al binnen 30 seconden klaar voor gebruik!

Technische details

Het apparaat weegt ruim 4 kilo en is groen, wat prima past bij de duurzame schoonmaakmethode. Standaard ontvang je

 • Microvezeldoek
 • Absorberende doek voor raamreiniger
 • Absorberende doek voor stoffer
 • Microvezeldoek voor kledingreiniger
 • Verleningshendel
 • Ronde nylon borstel
 • Ronde metalen borstel
 • Gebogen jetmondstuk
 • Stoffer
 • Raamreiniger/kledingreiniger
 • Glijder
 • Reiningspen voor kalkaanslag

Hij is in een halve minuut op temperatuur en klaar om te gebruiken. De snoerlengte is 4 meter.

Er wordt aangegeven dat de stoomreiniger gootsteen, keuken, laagpolig tapijt, ramen, sanitair en tegelvloeren kan schoonmaken. Ik heb het getest.

Groen schoonmaken met water en een stoomreiniger

Wat mij het meest aansprak was de multifunctionaliteit en de manier van ‘groen’ schoonmaken. Er wordt alleen water gebruikt. Geen chemische middelen. En daar wordt ik altijd heel blij van.

Verkoopleus Fonq

Met een stoomreiniger verwijder je heel gemakkelijk vuil en bacteriën met enkel water, er komt geen schoonmaakmiddel aan te pas!

Wat kun je er allemaal mee?

Volgens de beschrijving is het een 5-in-1 apparaat en kun je het apparaat als volgt gebruiken:

1. Vloerreiniger

Werkt op de meeste vloertypen! Voor een streepvrije glans op waterdichte hardhouten vloeren. Te gebruiken voor het reinigen van tegels, voegen, gepolijst keramiek en nog veel meer! Uiterst grondige reiniging voor de meeste vloertypen. Geweldige resultaten op marmer, gepolijst keramiek, vloerbedekking, steen, laminaat en waterdicht hardhout.

2. Handstomer

Effectieve reiniging, zelfs voor de moeilijk bereikbare plaatsen. Wordt geleverd met een jetmondstuk, een nylon borstel en een koperen borstel voor een optimale veelzijdigheid; u kunt het toestel zelfs gebruiken om hardnekkige vlekken op het fornuis te verwijderen.

3. Raamreiniger

Reinigt vrijwel elk oppervlak in enkele seconden! Zorgt voor vlekkeloze, streepvrije reiniging van alle glazen oppervlakken en spiegels, zonder gebruik van chemicaliën.

4. Tapijtreiniger

De innovatieve tapijtglijder brengt vloerbedekking en tapijten weer tot leven. U kunt vlekken verwijderen en het materiaal opfrissen, deodoriseren en verlevendigen.

5. Kleding- & stofferingsstomer

Je hoeft nooit meer te strijken! Dankzij de kledingreinigers verdwijnen kreukels als sneeuw voor de zon en smelten vouwen weg. Uw kleding is weer heerlijk fris en kan zo weer worden gedragen.

Bovenstaande tekst komt rechtstreeks uit de advertentie en gezien de hoeveelheid uitroeptekens moet het dat allemaal perfect kunnen.

 

Groen schoonmaken met water en een stoomreiniger

Wat vind ik er van?

Ik heb 4 van de 5 functies getest en ben tot de volgende conclusies gekomen:

1. Vloerreiniger

Als vloerreiniger is het apparaat met vlag en wimpel geslaagd. Het ‘dweilen’ van de gladde vloeren, zowel vloertegels, hout, laminaat en vinyl ging prima. De vloer werd inderdaad goed schoon, en alleen met water, en ‘dweil’ droog.

2. Handstomer

Ik heb het apparaat getest voor een paar moeilijke vlekken achterin de hoekjes van mijn magnetron. Deze zijn aanzienlijk minder geworden na de behandeling met de handstomer.

3. Raamreiniger

Het zorgt zeker voor schone ramen en spiegels zonder gebruik van chemicaliën. Maar het drogen was een probleem voor mij. Allereerst is een raam droog trekken met stoom in de buurt geen doen; de ramen beslaan! Om het apparaat telkens uit te moeten zetten nadat je het hebt schoongemaakt, is geen doen en dus helemaal niet praktisch. Daarnaast is het apparaat niet te hanteren om netjes te kunnen droog trekken (beide handen bezet) Kortom; het ramen (en spiegels) schoonmaken met dit apparaat vond ik geen succes. Met een emmer en een sopje werkt sneller, praktischer en zonder strepen maar niet per se schoner.

4. Tapijtreiniger

Dit onderdeel heb ik helaas niet kunnen testen. Ik heb grotendeels gladde vloeren en hoogpolige vloerkleden. En een hoogpolig tapijt kun je er niet mee reinigen, dat staat duidelijk in de beschrijving.

5. Kleding- & stofferingsstomer

Dit is echt een uitvinding voor mij! Met dit apparaat hoef je werkelijk niet meer te strijken. Wel heb je wederom, net als bij de reinigen van de ramen, de handen vol.

 

Review H2O Stoomreiniger in het kort

Reinigen van gladde vloeren
96%
Reinigen met handstomer
92%
Reinigen van ramen
67%
Gebruik als kledingstomer
98%
Gebruiksvriendelijkheid
75%
Geluid
100%
Gewicht
90%
Milieuvriendelijk
100%

Dit zijn uiteraard mijn bevindingen

Ken jij de H2O stoomreiniger al?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

 1. Ik vind hem ideaal, heb hem juist getest op de vloerbedekking, het bankstel en de vloer. Alleen vind ik wel dat je extra doekjes moet bestellen want die ene microvezeldoek is bij mij snel goor. Maar dat kan ook aan mij liggen haha

  1. Author

   Ik moet zeggen dat het steeds meer begint te wennen. Hij staat nu standaard in de badkamer en wordt steeds vaker gebruikt. Hij is ook meteen klaar voor gebruik en dat maakt hem ook handig.

 2. Ik zit er ook al een poos aan te denken om zo’n stoomreiniger te kopen. Vooral voor de badkamer waar ik sommige schimmelplekken echt niet wegkrijg.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?