Categorie: Schoonmaken

Je bent er bijna!

Je hebt het bijna volbracht. Vandaag nog even doorzetten en je 7 dagen Herfst Challenge zitten erop. Het mooiste hiervan is dat je huis weer opgeruimd en grotendeels schoon is. En je hebt je ritme terug en kunt er weer tegenaan.

Je weet inmiddels ook dat we werken in het ritme van het huishoudschema. Dat betekent dat we op vrijdag altijd eindigen met het toilet en de entree.

Zo ziet de reminder voor vandaag eruit.

Read More »

We zijn inmiddels begonnen aan de één na laatste dag van deze challenge. Het is de bedoeling dat je ná deze challenge het ritme (weer) een beetje te pakken hebt. Via de Facebookgroep zie ik prachtige resultaten en hele positieve berichten voorbij komen. Dat word ik heel blij van en jullie ook blijkbaar.

Ik kan me ook voorstellen dat het allemaal net niet is gelukt, dat je vol goede voornemens was maar dat er iets is tussengekomen.

Read More »

Nog even doorzetten, we zijn er bijna.

Zo ziet de reminder voor vandaag eruit. Deze reminders worden alle werkdagen gepubliceerd, ter ondersteuning van het huishoudschema.
Om deze te volgen moet je lid zijn van Firma Huishouden.

 

Wij gaan ons voornamelijk bezighouden met de dagtaak: Keuken.

Ik geef je wederom de mogelijkheid om de klus in je eigen tijd te voltooien.

Read More »

De fervente gebruikers van het huishoudschema weten al wat er vandaag gaat komen; Dinsdag Badkamer-dag! Want zoals ik gisteren al aangaf, we volgen in grote lijnen het huishoudschema om in dat ritme te komen. Zo ziet de reminder voor vandaag eruit.

Deze reminders worden alle werkdagen gepubliceerd, ter ondersteuning van het huishoudschema.
Om deze te volgen moet je lid zijn van Firma Huishouden.

 

Read More »

Uitgerust?
Mooi!

Vanaf vandaag volgen we in grote lijnen het huishoudschema, zodat je in het ritme komt en zo een routine opbouwt. Zo ziet de reminder voor vandaag eruit.

Deze reminders worden alle werkdagen gepubliceerd, ter ondersteuning van het huishoudschema. Om deze te volgen moet je lid zijn van Firma Huishouden.

Wij gaan ons voornamelijk bezighouden met de dagtaak.

Ik geef je wederom de mogelijkheid om de klus in je eigen tijd te voltooien.

Read More »

Juist omdat we morgen alweer een rustmomentje hebben, gaan we er op dag 2 van de Herfst Challenge even goed tegenaan! Ik hoop dat alles opgeruimd is gisteren, want we gaan beginnen met het schoonmaken. We nemen vandaag meerdere projecten onderhanden zodat we vanaf maandag in het ritme van het huishoudschema verder kunnen. Een beetje abracadabra nu nog misschien, maar het wordt zo duidelijk.

Wat ik iedereen hoor zeggen is:

Hoe lang duurt het dan want ik heb maar weinig tijd!

Read More »

Vandaag gaan we starten met de Herfst Challenge!

Deze 7-daagse kickstart is bedoeld voor diegene die een schoonmaakroutine willen ontwikkelen maar niet weten waar ze moeten beginnen. Of als je wat aanmoediging nodig hebt om weer in je routine te komen. Het is ook een prima start om, zoals ik jaren geleden startte, een persoonlijke schoonmaakroutine te ontwikkelen. Ik ben toen ook ergens begonnen en je wilt niet weten hoe vaak de plannen van toen inmiddels alweer zijn gewijzigd.

Read More »

Wat ik meteen gecontroleerd heb toen Harry arriveerde was de lengte van het snoer. Ik vind niets ergerlijker dan het constante wisselen van stopcontact als ik even snel met de stofzuiger door het huis wil.

Harry is een stofzuiger van Numatic en speciaal uitgevoerd om huisdier eigenaren het makkelijker te maken. Er zit een speciale zuigmond bij die door middel van een roterende borstel alle haren oppakt, vooral die uit je bedekte vloeren.

Read More »

De drukke september maand én de vakantie ervoor is me niet in de kouwe kleren gaan zitten. Ik heb sinds jaren een enorme achterstand in mijn huishouden. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar er moet snel iets gebeuren. Juist daarom is dit nieuwe huishoudschema aan de late kant, want er kwam iets tussendoor!

de 7-daagse Herfst Challenge

De 7-daagse herfst challenge

Om weer in het ritme te komen,

Read More »

Je zit lekker in je schoonmaakroutine, bent gemotiveerd, vol energie en het huis knapt er zienderogen van op. Je vinkt dagelijks braaf alle hokjes af van je huishoudschema en dan gebeurt er iets! Je wordt ziek, je krijgt het ineens gigantisch druk of … de zomervakantie komt er tussen. Dit laatste is bij mij het geval. Ik kan gewoon niet terugkomen in mijn routine, lijkt het. En dat is me nog nooit eerder overkomen.

Ik kijk m’n huis rond en vraag me af

  • Wanneer is dit gebeurd?

Read More »

Afgelopen week kwam het in de Facebookgroep Firma Huishouden, naar aanleiding van een tip op een reminder, al voorbij; het schoonhouden van de vloeren. Iedereen was het er mee eens dat er binnen geen schoenen gedragen hoeven te worden. Voor mij is dit zo vanzelfsprekend dat ik het zelfs raar vind als het wel gedaan wordt. Nu moet ik erbij zeggen dat ik gasten niet verplicht de schoenen uit te doen, maar ik vind het niet vreemd of erg als ze het wel doen.

Read More »

Ik hou van plannen! Ik plan álles. En van lijstjes! Zolang ik me kan herinneren schrijf ik al lijstjes. Het geeft overzicht en rust in mijn hoofd. En dat heb ik nodig. Mijn hoofd is van zichzelf al erg druk. Een lijstje is ook een onderdeel van het maken van plannen. Bovendien maakt het alles een stuk makkelijker. Want als ik vandaag goed organiseer en plan, en het uitvoer uiteraard, heb ik morgen meer vrije tijd.

Read More »