Categorie: School

De scholen zijn alweer een tijdje geleden begonnen. Als je je kind ’s ochtends uitzwaait, kun je het je waarschijnlijk nog niet voorstellen, maar ooit gaat je kind werken. Of verder leren. Studeren is duur. Dat weet ik uit ervaring. Een hele uitdaging voor ouders, maar ook voor studenten. Zeker nu de basisbeurs een lening is geworden. Heb jij al wat geld opzij gezet voor de studiekosten?

In hoe je kunt zorgen dat de studieschuld van je kind niet te hoog wordt vroeg ik het al eens; 

Read More »

De vreugde was groot toen twee van onze kinderen een aantal weken geleden werden gebeld met het verlossende zinnetje “Je bent geslaagd!” Het was een zeer spannende dag en dat keer twee. Stel je voor; de één wel en de ander niet …  Maar gelukkig is dat niet gebeurd en genieten ze nu (al wekenlang) van hun welverdiende vakantie. Ze bereiden zich langzaam voor op een compleet nieuw hoofdstuk: een andere school, andere klasgenoten, andere studie en nog zoveel meer nieuwe dingen.

Read More »

Als je kind straks voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaat krijgt het te maken met huiswerk. Voor sommige kinderen is dit een bijkomstigheid, voor anderen een crime, een beroving van de vrije tijd.

Back to School: Huiswerk maken. Help je kind!

Mijn ervaring is dat onze kinderen de meeste moeite hadden met het plannen van het huiswerk. Wanneer de leerkracht opgaf dat ze over een week een toets moesten maken werd er pas een avond van te voren voor geleerd.

Read More »

Wij zijn natuurlijk het grote voorbeeld voor onze kinderen. Hoe het kind zich ontwikkelt wanneer je het zegt stil te moeten zijn in een gesprek met volwassenen. Waar het in uit gaat blinken wanneer je het dagelijks aanmoedigt om te blijven zingen. Hoe je het stimuleert als het weer eens met een verzameling stenen of slakken in huis komt. Wanneer je zomaar zijn of haar kamer binnenstormt terwijl er duidelijk “niet storen” op geplakt zit.

Read More »

Voor sommige kinderen breekt er weer een spannende tijd aan; terug naar school. Er zijn ook kinderen waarvoor het de eerste keer is en het ene kind kan niet wachten, terwijl het andere kind al nachten niet meer slaapt. De eerste schooldag moet de mooiste van velen zijn, voor ieder kind.

Back to School: Eerste schooldag

Wat kun jij doen om deze tijd voor je kind wat minder spannend te maken?

Voorbereiden is het halve werk.

Read More »