Herken je dit nog?

Ik heb er ooit eentje gevonden in een kringloopwinkel en twijfelde toen of ik hem mee zou nemen. Had ik het maar gedaan.

Hiermee kun je sparen voor ‘kleding, gas en licht, brandstof, huishoudartikelen, verzekeringen, vakantie en diversen’.
Elke week stop je hier verdeeld wat geld in en aan het einde van de maand heb je genoeg om je kosten te betalen. Dat hoop je dan.

Voor deze tijd zijn overigens de openingen te klein want er zal toch echt wat briefgeld in moeten om nu kostendekkend te werken.

Ik realiseer me nu dat ook dit een kwestie van plannen is. Want als je elke week een paar overgebleven muntstukken in het gleufje voor gas en licht gooide dan was het aan het eind van de maand niet genoeg. Ook niet voor die tijd.

Ik vraag me wel af of dit wel zou werken voor ons. Immers nu geld apart zetten voor aparte potjes lukt ook niet.
Maar op een bankrekening kun je de bedragen natuurlijk ook niet apart labelen. Hoewel…

Volgens mij is het bij de Rabobank mogelijk om online spaarpotten te maken. Gezocht op de site van Abn Amro, maar nee. Een tip voor Abn Amro! Zeker nu de tijd van ‘potjes’ nog wel een tijdje gaat aanhouden in ons land, gezien de staat van armoede binnen onze bevolking. Triest.

Maar om terug te komen op het prachtige blik; je kunt natuurlijk heel gemakkelijk de doelen en beschrijvingen veranderen. Het blijft dus jammer dat ik hem destijds niet heb meegenomen want een spaarblik in deze tijd is echt geen overbodige luxe.

Author: Helga

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Artikelen op Waar is Mam zijn geschreven in overeenstemming met mijn disclaimer

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?