Categorie: Besparen

Het is je vast niet ontgaan dat het morgen Black Friday is. Voor degene die niet weet waarover ik het heb; Op Black Friday is het wereldwijd een sport om de mooiste deals te scoren. Er zijn veel verschillende theorieën over hoe het fenomeen uit de Verenigde Staten ooit is ontstaan. Eén daarvan is dat de bewuste vrijdag de naam Black Friday zou hebben gekregen omdat ondernemers hun verkoopcijfers steevast ‘sky high’ zien gaan.

Read More »

Een koelkast is niet meer weg te denken. Iedereen heeft er tegenwoordig eentje. Ik heb er zelfs twee; eentje voor de dagelijkse dingen en eentje voor drinken, groente en fruit. Normaal gesproken gaat een koelkast ongeveer tien jaar mee, soms zelfs vijftien. Maar uiteindelijk komt er een keer een eind aan de levensduur. En een koelkast is niet pas aan vervanging toe wanneer hij helemaal niets meer doet. Hij gaat in sommige gevallen al veel eerder stuk,

Read More »

“Als het water op is gaan we allemaal dood.” Dat zei een oom altijd als je de kraan te lang liet stromen of te lang onder de douche stond. En ik vond het behoorlijk cru, maar als je er wat langer over nadenkt heeft hij gelijk. Wij bestaan voor 70 procent uit water en kunnen er niet zonder. Water is de enige vloeistof die het weefsel in je lichaam niet aantast, waarop alle vitale functies het beste werken en dat de afvalstoffen uit je lichaam verwijderd.

Read More »

Het komt overal om je oren vliegen; besparen, besparen, besparen! En ik ben er dol op! Zo nam ik een aantal maanden geleden onze energienota maar weer eens onder de loep. We betalen (bijna) geen stroom, doordat we het amper gebruiken en zonnepanelen het verbruik ruimschoots compenseren. Gas daarentegen wordt helaas nog veel te veel gebruikt in ons huishouden. En we hebben op dit moment niet de middelen om hier iets aan te veranderen. Dus ging ik op zoek naar een goedkopere leverancier.

Read More »

Een aantal tips om op uitgaven te besparen zodat je je aan je budget kunt houden, komt iedereen van pas. Of je nu een heerlijk ruim budget hebt en niet altijd op de kleintjes hoeft te letten, of je kunt elke maand net rondkomen; besparen wil iedereen.

“Het schrappen van uitgaven en het spekken van je spaarrekening geeft iedereen een fijn gevoel.”

 

Van dag tot dag leven

Er zijn natuurlijk ook mensen die van dag tot dag leven en niet weten wat sparen is.

Read More »

 

Een van de meest tijdrovende bezigheden in het huishouden is het wassen. Deze klus komt zelfs meerdere malen per week terug en er lijkt af en toe geen eind aan te komen. Doordat dit eindeloos doorgaat wil ik je wat tips geven waardoor het minder van je kostbare tijd in beslag neemt.

 

9 Meest tijdbesparende was-tips ooit

De beste tijdbesparende was-tips ooit

 1. Ruimte

  Zorg dat er ruimte boven je wasmachine en droger is waarop of waarin je iets kunt opbergen.

Read More »

Wij gooien veel te veel etenswaren weg omdat we het niet goed bewaren. Zonde, verkwisting en zeker niet duurzaam. Tijd om eens te kijken naar waar dit anders kan. Door bijvoorbeeld wel goed te bewaren. Ik wil je vertellen hoe ik het doe.

Praktische tips om duurzaam te bewaren
Bewaartips voor je koelkast

 • Praktische tips om duurzaam te bewarenZet je koelkast op 4 ºC. Dat is stand 3 als je 5 standen hebt en stand 6 bij 10 standen.
 • Ik heb een vaste indeling in de koelkast zodat iedereen binnen mijn huishouden weet waar iets staat.

Read More »

Heb jij dat ook? Dat je graag duurzaam wilt leven, maar geen zin hebt om eerst een speurtocht te houden wat wel en niet goed is? Ik probeer het wel, door bijvoorbeeld mijn eigen schoonmaakproducten te maken, moestuinieren, zonnepanelen, afval scheiden. Maar dat is bij lange na niet genoeg. Duurzaam leven gaat verder dan een paar zonnepanelen en wat spouwmuur isolatie. Duurzame producten zijn ook niet echt herkenbaar. Kleding bijvoorbeeld. Ik moet altijd eerst het internet op om uit te zoeken welke kleding niet wordt vervaardigd door kinderhanden.

Read More »

Je zou denken dat je juist in deze maand niet kunt besparen. De maand december is de duurste van het jaar en wordt niet voor niks duurcember genoemd. Maar met deze tips kun je je ook in deze maand aan je kerstbudget houden.

 

Het kerstbudget en bespaartips

 

 

Als je echt je kerstbudget niet wilt overschrijden kun je de volgende dingen beter achterwege laten.

 • Grote cadeaus
 • Nog meer kerstversiering
 • Uitbundig verpakkingsmateriaal
 • Het kerstdiner buiten de deur
 • Vlak voor de kerstdagen boodschappen gaan doen
 • Dure kerstkleding kopen
 • Op reis gaan

Hoe doe je dat?
Read More »

Over vier jaar willen de netbeheerders alle 7 miljoen huishoudens hebben voorzien van een slimme meter. In 2014 zijn ze hier al mee begonnen en het kan dus zo zijn dat jij al zo’n slim ding hebt. Zo’n 30 procent heeft er inmiddels een, waaronder wij, maar nu al blijkt dat die meter helemaal niet zo slim is. Uit een onderzoek blijkt dat bijna de helft van de gebruikers geen intentie heeft om aan de hand van die slimme meter te gaan besparen.

Read More »

Besparen kun je op allerlei mogelijke manieren. Je kunt besparen op verzekeringen, brandstof en energie. Je kunt ook besparen met zonnepanelen en isolatie.
Maar wist je dat je ook kunt besparen met lucht, vocht en warmte? En zelfs met een spons…? Lees hier hoe.

 

Besparen met lucht, warmte, vocht en meer

Besparen met lucht

 1. Kort en grondig luchten. Als je verstandig wilt luchten in je huis dan moet je dit niet voortdurend doen maar kort en grondig. 

Read More »

Het energieverbruik in ons huishouden is zowel positief als negatief extreem; “stroomverbruik, ver beneden gemiddelde” en “gasverbruik, ver boven gemiddelde”. Wij verbruiken dus gemiddeld gezien aanzienlijk veel gas en dat is al zolang wij in dit huis wonen. Allerlei onderzoeken hebben we zelf al gedaan en laten doen. Allerlei maatregelen hebben we al genomen en het gasverbruik gaat wat onderuit, maar energiezuinig is het huis nog steeds niet.
Gas is ten opzichte van stroom veel duurder en daarom is ons maandelijkse voorschot altijd hoog en bij de eindafrekening moet er altijd nog bijbetaald worden.

Read More »