Categorie: Washok

De tijd dat we in dierenhuiden liepen en woonden in kale holen is allang voorbij. Met dat soort soberheid hebben technieken als weven en spinnen, en later ook de fabricage van kunstmatige vezels, doeltreffend afgerekend. De dierenhuiden zijn door textiel vervangen en onze behuizing is met textiel gestoffeerd.

Om ons ‘textiel’ schoon te houden is het handig om er iets over te weten. Van textiel maken we kleding, handdoeken, beddengoed, etc. Maar ook vloerbedekking,

Read More »

Er was een vaatdoek in de gootsteen blijven liggen tijdens de dagen dat we voor een korte vakantie weg waren. Opgefrommeld achter de kraan, daar lag het stinkende vodje. Bah!
Mijn instinct zegt meteen “weggooien!” want die geur krijg je er moeilijk weer uit. Maar ‘moeilijk’ betekent niet ‘onmogelijk’. Er zijn manieren om stinkende theedoeken, washandjes, handdoeken en, in dit geval, vaatdoeken weer schoon én fris te krijgen.

 

Hoe je stinkend keukentextiel kan voorkomen of opfrissen (1)

Stinkend keukentextiel voorkomen
Verschoon je theedoek tenminste eenmaal per twee/drie dagen.
Read More »

Vanaf nu gaan we het iets rustiger aandoen want de grootste klussen hebben we inmiddels gehad. Deze week is de bijkeuken of je wasruimte aan de beurt. In mijn ‘washok’ staat een wasmachine, een droger en een extra koelkast. En ik weet dat in sommige huizen daar ook de diepvries staat. Bij mij staat deze in de garage.

 

Wasruimte/bijkeuken

Enkele tips ter aanvulling van de checklist van deze week

Ik heb wel de diepvries op de lijst gezet,

Read More »