Categorie: Slaapkamer

Geloof me wanneer ik je zeg dat zelfs mijn pubers nog steeds hun ‘speelgoed’ niet opruimen. Naja, pubers… alle koters hier thuis zijn ouder dan 15. Het zijn dan ook geen blokjes, poppen of autootjes meer, maar genoeg andere zooi om mijn humeur te verpesten. En daarin sta ik vast niet alleen.

Bij binnenkomst verandert alles in een rampgebied

Ik geef vaak als tip om de slaapkamerdeur van je ‘grotere’ kinderen dicht te laten ze lekker laten leven in hun eigen troep.

Read More »

Je kunt natuurlijk zelf het speelgoed van je kinderen dagelijks opruimen. Simpelweg omdat dit de snelste en meest efficiënte manier is. Maar er komt een dag waarop je er geen zin in hebt of, vooral wanneer ze wat ouder zijn en je vindt dat ze het zelf moeten en kunnen doen. Bijna niemand wordt geboren met een ‘opruim-knobbel’. Het is dus de taak van ouders om kinderen te leren opruimen. En hoe je aan de hand daarvan je kinderen zelf hun kamer laat opruimen.

Read More »

Niet alleen wanneer je gasten krijgt tijdens de feestdagen, maar ook wanneer er regelmatig gebruikt wordt gemaakt van je logeerkamer, wil je gastvrij zijn. Door het gastenverblijf zo in te richten dat alles aanwezig is, laat je zien dat je dit bent. Ik wil dat mijn familie en vrienden zich zo comfortabel en welkom mogelijk voelen. En daarom zorg ik altijd dat de logeerkamer tiptop in orde is.

12 items die in de logeerkamer horen

Zorg dat dit in de logeerkamer aanwezig is

Naast comfortabele kussens en beddengoed!

Read More »

Voorjaar Challenge. Deel 1 van 10. Voorjaarsschoonmaak in 10 weken. Slaapkamer. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

Wat houdt een voorjaarsschoonmaak in

De voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak werd/wordt aan het einde van de winterperiode uitgevoerd.

Op het moment dat de eerste zonnestralen in het huis kwamen en men daardoor kleine stofdeeltjes zag opwaaien, was het juiste moment aangebroken om het hele huis eens goed schoon te maken. Systematisch – kamer voor kamer – ging men te werk. Geen kamer bleef gespaard.

De gordijnen werden van het raam gehaald en naar de stomerij gebracht of zelf gewassen.

Read More »

Grote beurt voor je slaapkamers. Onderdeel van de Voorjaars-Challenge. Deel 1 van 10. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

 

Open je ramen

Omdat we vrij vroeg beginnen met de voorjaarsschoonmaak is dit natuurlijk afhankelijk van het weer. Het vooruitzicht lijkt voor maandag droog en deels zonnig, niet warm, maar ideaal. Heb je maandag geen tijd dan kies je uiteraard een andere dag. Het gaat erom dat je frisse lucht binnenlaat en alles even laat doorwaaien. Het zal koud zijn, maar warm krijg je het snel genoeg 😉

Vloerkleden

Liggen er vloerkleden op je slaapkamers?

Read More »

©waarismam.nl (6)Met in het achterhoofd de komende Voorjaarschallenge, in 10 weken je voorjaarsschoonmaak doen (én je kunt nog meedoen!), wil ik dit zeer duidelijke overzicht van Tipsaholic met jullie delen. Uiteraard is het altijd te gebruiken, want je kledingkast is wel vaker aan een opruimbeurt toe dan alleen in het voorjaar.

In 5 stappen je kledingkast op orde

Stap 1

Zet 4 bakken, dozen of manden neer. In het overzicht laten ze drie stapels zien,

Read More »