Categorie: Keuken

Is het je al eens overkomen? Je wilt thee maken, schenkt het kokende water in een theeglas en er verschijnen allemaal witte schilfertjes. Bah, dat is niet fijn. Het is kalk! Maak je waterkoker maar eens open en kijk wat er aan de bodem gekoekt zit. Hieronder geef ik je tips hoe je deze vieze laag kunt verwijderen.

 

Hoe je de waterkoker schoonmaakt en ontkalkt

 

Zo maak je de waterkoker schoon

  • Vul de waterkoker met 1 deel azijn en 2 delen water.

Read More »

Nog dit jaar krijg ik een nieuwe keuken! Beloofd is beloofd.
Zo’n tien jaar geleden hebben mijn man en ik onze supersaaie keuken een opknapbeurt gegeven en ik was heel blij met het eindresultaat. Ik hou van landelijk, van Engels, van kleur en van shabby en van zoveel meer. Maar het zat er allemaal in en of dat nu zo gunstig was… Dus ook dat begint me nu te vervelen. Maar hoe oud, lelijk of rommelig ik mijn keuken nu ook vind,

Read More »

Wat er altijd vies en vettig is in de keuken zijn de kruidenpotjes. Het opruimen van de kruiden gebeurt meestal door ze aan de wand te hangen. In de buurt van het kooktoestel waar het de meeste dampen en vetten opvangt. En als je ze dan niet regelmatig schoon maakt voelen ze plakkerig en vies aan.

How to | Opruimen van de kruiden

 

Binnenkort komt mijn nieuwe keuken (yihaa!!) en dan is mijn kruidenrek verleden tijd.

Read More »

Vanaf nu gaan we het iets rustiger aandoen want de grootste klussen hebben we inmiddels gehad. Deze week is de bijkeuken of je wasruimte aan de beurt. In mijn ‘washok’ staat een wasmachine, een droger en een extra koelkast. En ik weet dat in sommige huizen daar ook de diepvries staat. Bij mij staat deze in de garage.

 

Wasruimte/bijkeuken

Enkele tips ter aanvulling van de checklist van deze week

Ik heb wel de diepvries op de lijst gezet,

Read More »

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekje rust en diegene met die extra kamer wens ik sterkte deze week, nog even doorbijten. Het is namelijk tijd voor de keuken!

Een heel werkje en echt niet bedoeld om in een dag te voltooien. Een volledige keuken heeft nogal wat apparatuur en machines en dat moet allemaal schoon. Maar dat kan natuurlijk ook later. Hoofdzaak zijn de kasten die leeg en schoon moeten.

Read More »

Je maakt hem niet zo vaak schoon hè, de vaatwasser? Je bent echt niet de enige. Het is gewoon iets waar je niet echt over nadenkt als je de keuken schoonmaakt.

Vaatwasser schoonmaken is noodzakelijk

Maar als je er wat langer over nadenkt is het heel logisch dat je de vaatwasser af en toe onder handen neemt. Bedenk eens wat er allemaal in terecht komt; voedselresten, vuil water. Wat een schimmels kunnen die veroorzaken.

Read More »