Categorie: Huishouden

Eerder deze week heb ik je wat tips gegeven over het gebruik van een (combi) magnetron. Door het gebruik van de magnetron kunnen vet en andere voedselresten achterblijven. Om ophoping hiervan te voorkomen en de hygiëne te bewaren moet je (eigenlijk meteen na gebruik) de magnetron schoonmaken. Vandaag geef ik je vier manieren om dit te doen, zonder chemische middelen.

De magnetron en oven schoonmaken zonder chemicaliën

Er zijn verschillende manieren om je magnetron en oven schoon te maken,

Read More »

Deze week was ie er weer eens: een onmiskenbare poets-, dweil- en opruim-aanval. Die heb ik niet zo vaak, dus ik heb hem meteen maar ten volle benut. Op het laatst kwam ik mijzelf boven tegen: dweilend. Nou, dan is het echt wel een aanval van een flink kaliber.

Tijdens zo’n aanval mag de emmer omvallen

Als zo’n aanval komt, is het beter dat er verder niemand in huis is. Dat is, gelukkig voor iedereen,

Read More »

Je koopt een huis met in de keuken een combi-magnetron. Leuk! Handig ook! Maar hoe werkt zo’n ding? De vorige bewoners hebben echter verzuimd de gebruiksaanwijzing voor je achter te laten, als die er überhaupt nog was. Of je begrijpt gewoon al die tekentjes niet die op je tweedehands magnetron staan. Je eigen gebruiksaanwijzing kan natuurlijk ook nog spoorloos zijn. Hoe dan ook; in dit soort gevallen is het handig om te weten wat je met een (combi) magnetron kunt doen en hoe je die kunt gebruiken.

Read More »

Over de make-over van mijn keuken heb ik het al eens gehad. Het is inmiddels al meer dan tien jaar geleden. We weten allemaal dat de keuken het hart van het huis is. Tenminste, bij de meesten van ons. En omdat we er allemaal zoveel tijd doorbrengen is het fijn als het allemaal functioneert, maar natuurlijk wil het oog ook wat. Als jij je dagelijks ergert aan je keuken heeft zelfs het eten eronder te lijden.

Read More »

De laatste maand van het jaar is vaak de drukste. Met al die feestdagen in het verschiet is een beetje plannen niet zo’n slecht idee. Vorig jaar schreef ik over de Kerst-stress met handige tips en inspiratie. Niet alleen tijdens de feestdagen is het handig om te plannen. Ik doe het altijd en kan er niet meer zonder. Het houdt natuurlijk niet op bij alleen maar plannen. Om het doel van een planning te behalen moet je wel in actie komen,

Read More »

Het is je vast niet ontgaan dat het morgen Black Friday is. Voor degene die niet weet waarover ik het heb; Op Black Friday is het wereldwijd een sport om de mooiste deals te scoren. Er zijn veel verschillende theorieën over hoe het fenomeen uit de Verenigde Staten ooit is ontstaan. Eén daarvan is dat de bewuste vrijdag de naam Black Friday zou hebben gekregen omdat ondernemers hun verkoopcijfers steevast ‘sky high’ zien gaan.

Read More »

De warme zomeravonden in de tuin liggen weer achter ons. De temperaturen dalen en de zon schijnt steeds minder lang; de winter staat weer voor de deur. Tijdens de winter krijgt onze tuin het flink te verduren en daarom is het goed om je tuin goed voor te bereiden op de winter. Lees in dit artikel 5 handige tips om je tuin winterklaar te maken. Voor je het weet geniet je buiten weer van het lentezonnetje!

Read More »

Mijn oma, mijn moeder en eigenlijk iedereen die ik ken haalt ze rond deze tijd in huis: De Kerstster! Geen plant die in december zo vertrouwd aanvoelt. Het is een traditie die ik heel graag in ere houd. Het geeft alvast dat beetje warmte en genot van de feestdagen, die er aan komen. Saai? Helemaal niet, maar dat is mijn mening. Als je ziet hoe prachtig je met deze ster kunt stylen is het verreweg van saai.
Read More »

Als moeder van twee zoons heb ik het niet getroffen voor wat betreft hulp in de huishouding, zou je denken. Mijn beide jongens zijn ook nog eens bezoedeld met mijn eigen belangrijkste eigenschap, namelijk: ‘Aartsluiheid’. Daar kunnen ze niets aan doen, het is iets waar ze mee zullen moeten leren leven, en vooralsnog gaat hen dat prima af.

Jong geleerd is oud gedaan

Ik vond -en vind- echter, dat je als kind onder andere moet leren dat je soms dingen moet doen die je eigenlijk niet zo leuk vindt.

Read More »

Zoals inmiddels wijd en zijd bekend ben ik altijd op zoek naar maniertjes om sneller van mijn poetswerkzaamheden af te komen. En op een ochtend zat ik eens voor de tv. Dat gebeurt mij normaal gesproken zelden. De tv gaat hier pas na het avondeten aan en dat is geen regel, maar een kwestie van tijd. Niemand heeft er eerder tijd voor. Studerende kinderen, werkende man en ik kijk overdag naar een ander vierkant scherm om de kost te verdienen.

Read More »

De feestdagen komen alweer in het zicht. Ik weet niet of jullie je daar al mee bezighouden, maar hier in huis klinkt al sinds september regelmatig kerstmuziek. Mijn dochter, geboren dichtbij Kerst, is een echt kerstkind. Ze viert het liefst het hele jaar kerst.

December komt er aan

Zo gek is het bij mij niet, maar ik kan niet ontkennen dat ik echt uitkijk naar de gezelligheid, de warmte en de versieringen. En dat zal dan de komende tijd hier ook wel gaan doorschemeren.

Read More »